ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κιμ Καρντάσιαν: Θα πληρώσει πρόστιμο 1,26 εκατομμυρίων για διαφήμιση κρυπτονομίσματος

Κιμ Καρντάσιαν: Θα πληρώσει πρόστιμο 1,26 εκατομμυρίων για διαφήμιση κρυπτονομίσματος
ΑP Photo

Η Κιμ Καρντάσιαν συμφώνησε να πληρώσει 1,26 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις εις βάρος της κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι διαφήμισε ένα κρυπτονόμισμα στο Instagram χωρίς προηγουμένως να αποκαλύψει ότι είχε πληρωθεί 250.000 δολάρια για να το κάνει.

Η SEC είπε ότι η τηλεοπτική σταρ και επιχειρηματίας συμφώνησε να συνεργαστεί με την εν εξελίξει έρευνα. Από την πλευρά της, η Καρντάσιαν ούτε παραδέχτηκε ούτε διέψευσε τα ευρήματα της ρυθμιστικής αρχής, όπως ανέφερε η SEC.

Η ανάρτηση της Kardashian στο Instagram περιείχε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο EthereumMax, ο οποίος παρείχε οδηγίες σε πιθανούς επενδυτές.

«… Κάθε διασημότητα ή άλλο άτομο πρέπει να αποκαλύψει τη φύση, την πηγή και το ποσό της αποζημίωσης που έλαβε σε αντάλλαγμα για την προώθηση επενδυτικών προϊόντων», δήλωσε ο Γκαρμπίρ Γκρεβάλ, διευθυντής του τμήματος επιβολής της SEC.

«Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι όταν διασημότητες ή influencers προωθούν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές», πρόσθεσε.

Η Κιμ Καρντάσιαν συμφώνησε επιπλέον να μην προωθήσει κάποιο κρυπτονομίσματα για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ