ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χίλντουρ Γκουντναντότιρ: Η Ισλανδή συνθέτης ετοιμάζεται να γράψει κινηματογραφική ιστορία

Χίλντουρ Γκουντναντότιρ: Η Ισλανδή συνθέτης ετοιμάζεται να γράψει κινηματογραφική ιστορία
ΑP Photo

Η Ισλανδή συνθέτης Χίλντουρ Γκουντναντότιρ έχει ήδη κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για την ταινία «Joker» το 2019. Την ίδια χρονιά έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε ΕΜΜΥ για τη μουσική της σειράς «Chernobyl».

Τώρα, ενδέχεται να καταρρίψει ένα ρεκόρ, καθώς οι συνθέσεις που έχει γράψει για δύο ταινίες έχουν πολλές πιθανότητες για διάκριση από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Η ταινία «Tár» του Τοντ Φιλντ είναι ένα ψυχολογικό δράμα φαντασίας για μία από τους σπουδαιότερες εν ζωή συνθέτριες και μαέστρους και έχει κερδίσει την αποδοχή των κριτικών μετά το ντεμπούτο της σε πολλά από τα φθινοπωρινά Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Ένα από τα στοιχεία που απέσπασαν εγκώμια ήταν η απίστευτη μουσική της ταινίας, σύμφωνα με το Variety. H μουσική της Χίλντουρ Γκουντναντότιρ πληροί τα κριτήρια για τα Βραβεία Όσκαρ και θα υποβληθεί προς εξέταση, ανέφερε στο Variety η Focus Features, εταιρεία διανομής της ταινίας.

Η μουσικός και συνθέτρια από την Ισλανδία συνέθεσε επίσης τη μουσική για την ταινία «Women Talking» της Σάρα Πόλεϊ παραγωγής της MGM/United Artists Releasing, η οποία έλαβε επίσης επαίνους.

Αν είναι υποψήφια και με δύο συμμετοχές, η Γκουντναντότιρ θα είναι η πρώτη γυναίκα συνθέτρια που θα διεκδικήσει το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής την ίδια χρονιά με δύο μουσικά έργα της για τον κινηματογράφο.

Η πρωτοποριακή της μουσική για τη σειρά του HBO «Chernobyl» της χάρισε βραβείο Emmy τον Σεπτέμβριο του 2019. Με το σάουντρακ για το σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ του Τοντ Φίλιπς «Joker» έγινε η πρώτη γυναίκα που απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής και αργότερα το πρώτο της Όσκαρ, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ