ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η κιθάρα του Έλβις Πρίσλεϊ δημοπρατήθηκε για 300 χιλιάδες ευρώ

Η κιθάρα του Έλβις Πρίσλεϊ δημοπρατήθηκε για 300 χιλιάδες ευρώ

Μια κιθάρα που δόθηκε στον βασιλιά του Ροκ εν Ρόλ, Έλβις Πρίσλεϊ από τον πατέρα του το 1969, πωλήθηκε για 298. 017 ευρώ στη Νέα Υόρκη, κατά την διάρκεια μίας δημοπρασίας που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και ένα γιλέκο του Μάικλ Τζάκσον για 230 χιλιάδες ευρώ.

Η τιμή πώλησης της κιθάρας, σύμφωνα με την Telegraph ξεπέρασε την εκτίμηση του οίκου Julien που ανερχόταν σε 228 με 268 χιλιάδες ευρώ.

Φημολογείται ότι ο πρόγονος του, ο πατέρας του Βέρνον Πρίσλεϊ είχε βάψει το φινίρισμα της Gibson Dove μαύρο, όταν ο Έλβις απέκτησε μαύρη ζώνη στο καράτε.

Ο Έλβις έδωσε την κιθάρα του σε ένα θαυμαστή του, τον Μάικ Χάρις (Mike Harris) κατά την διάρκεια συναυλίας του το 1975 στη Βόρεια Καρολίνα.

Το πρώτο πιάνο του Elvis πωλήθηκε για 125 χιλιάδες ευρώ περίπου 100 χιλιάδες λιγότερο από την αρχική τιμή εκτίμησης του.

ELV

Άλλο ένα ακόμη εντυπωσιακό κομμάτι της δημοπρασίας ήταν ένα κόκκινο σακάκι από neopren που δημιουργήθηκε από τον Ντένις Τόμκινς (Dennis Tompkins) και τον Μάικλ Μπους (Michael Bush) για τον Μάικλ Τζάκσον, το οποίο φορούσε κατά την διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας του HIStory, την περίοδο 1996-1997. Πωλήθηκε τέσσερις φορές πάνω από την εκτιμώμενη τιμή του οίκου που έκανε λόγο για τιμή πώλησης μεταξύ 35 και 53 χιλιάδων ευρώ.

Το μεγαλύτερο έσοδο έφερε το χειρόγραφο του Τζον Λένον με τους στίχους του τραγουδιού “Being for the Benefit of Mr.Kite” που δημοπρατήθηκε για 316 χιλιάδες ευρώ.

benefit kite beatles 550

ΔΗΜΟΦΙΛΗ