ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Design: Αστέρια Μισελέν, γευστικό και αρχιτεκτονικό fusion σε ένα εστιατόριο της Αμβέρσας

Design: Αστέρια Μισελέν, γευστικό και αρχιτεκτονικό fusion σε ένα εστιατόριο της Αμβέρσας
Space Copenhagen

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Space Copenhagen αποφάσισε να μεταμορφώσει το εσωτερικό του εστιατορίου Blueness, το οποίο καταλαμβάνει το ισόγειο ενός κτιρίου του 17ου αιώνα στο κέντρο της γειτονιάς με καταστήματα μόδας της Αμβέρσας στο Βέλγιο.

Στο Blueness, το τρίτο εστιατόριο του -με τρία αστέρια Μισελέν- σεφ Sergio Herman, το μενού έχει γαλλικές και ιαπωνικές επιρροές.

@Space Copenhagen

Το δανέζικο στούντιο ντιζάιν, με επικεφαλής τους Signe Bindslev Henriksen και Peter Bundgaard Rützou, θέλησε να αντικατοπτρίσει στο εσωτερικό τη διττότητα του μενού αλλά και να αναδείξει τις διάφορες χρήσεις τού κτιρίου στο διάβα των χρόνων.

@Space Copenhagen

Έτσι, στο εσωτερικό συγχωνεύεται η κλασική αρχιτεκτονική του κτιρίου με σκανδιναβικά στοιχεία ντιζάιν:

Τα αρχικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως τα ψηλά ταβάνια, ο σκαλιστός ψαμμόλιθος, οι μαρμάρινες κολώνες και τα περίτεχνα μεταλλικά κάγκελα στα παράθυρα και στις πόρτες, ζευγαρώνουν με έργα μοντέρνας Τέχνης καλλιτεχνών όπως οι Valentin Loellmann, Destroyers Builders και Mae Engelgeer. Τα έργα δημιουργήθηκαν για το συγκεκριμένο χώρο.

@Space Copenhagen

Το στούντιο περιγράφει αυτά τα κατά παραγγελία έργα ως «απόκοσμα» και ο Rützou αναφέρθηκε σε αυτά αποκαλώντας τα «απρόσμενα, απόκρυφα, φουτουριστικά στοιχεία».

@Space Copenhagen

Το Studio Copenhagen είναι το στούντιο πίσω από την Esmée, μία κλασική μπρασερί στο κέντρο της δανέζικης πρωτεύουσας και το Musling, ένα εστιατόριο με ψαρικά που βλέπει στην αγορά τροφίμων Torvehallerne της Κοπεγχάγης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ