ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέβιν Σπέισι: «Ο πατέρας μου ήταν νεοναζί - Μεγάλωσα μέσα σε μια ρητορική μίσους»

Κέβιν Σπέισι: «Ο πατέρας μου ήταν νεοναζί - Μεγάλωσα μέσα σε μια ρητορική μίσους»
Ο ηθοποιός κατέθεσε στη δίκη του στη Νέα Υόρκη ΑP Photo

Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι κατέθεσε στη δίκη του στη Νέα Υόρκη για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής επίθεσης σε έναν 14χρονο το 1986.

Ο ηθοποιός χαρακτήρισε «αναληθείς» τους ισχυρισμούς του Άντονι Ραπ, ο οποίος ζητά αποζημίωση 40.000.000 δολαρίων.

Ο 50χρονος σήμερα Ραπ, ο οποίος είναι επίσης ηθοποιός και γνωστός για τη συμμετοχή του στην ταινία «Star Trek: Discovery», υπέβαλε καταγγελία εναντίον του Σπέισι το 2020, λέγοντας ότι τον άγγιξε ανάρμοστα, όταν ο Ραπ ήταν 14 ετών. Πρόσθεσε ότι επί σειρά ετών ο Σπέισι συνέχιζε να τον προσεγγίζει σεξουαλικά.

Κατά την τρίτη εβδομάδα της δίκης του, ο Σπέισι πήρε θέση στο εδώλιο για να καταθέσει. Είπε ότι σοκαρίστηκε όταν ο Ραπ δημοσιοποίησε τους ισχυρισμούς του πριν από πέντε χρόνια.

«Δεν ήξερα πώς θα μπορούσε να είναι αλήθεια αυτό» είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα ενδιαφερόταν σεξουαλικά για τον Ραπ, καθώς ήταν ανήλικος.

Ο Σπέισι εξήγησε ότι μεγάλωσε με έναν πατέρα τον οποίο περιέγραψε ως «νεοναζί». Ο 63χρονος σήμερα ηθοποιός είπε ότι «αναγκαζόταν να ακούει για ώρες το μίσος του πατέρα του», κάτι το οποίο δημιούργησε στον ίδιο «μίσος» για την προκατάληψη και τον ρατσισμό.

Αυτό είπε, επίσης, ότι τον αποθάρρυνε από το να αποκαλύψει δημοσίως το σεξουαλικό του προσανατολισμό νωρίτερα.

Ο Ραπ λέει ότι ο Σπέισι ήταν περίπου 26 ή 27 ετών όταν τον συνάντησε σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι, ο Σπέισι τον σήκωσε ψηλά και άρχισε να τον χαϊδεύει. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Σπέισι τον τοποθέτησε σε ένα κρεβάτι και «ξάπλωσε ντυμένος κοντά του». O δικηγόρος του είπε ότι η συμπεριφορά του Σπέισι ήταν «πραγματικά απαράδεκτη».

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ο δικαστής Λιούις Κάπλαν απέρριψε τον ισχυρισμό του Ραπ για σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. Ο δικαστής είχε ήδη απορρίψει την κατηγορία για σεξουαλική επίθεση, κρίνοντας ότι πλέον έχει παραγραφεί.

Ξεχωριστές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, που αναφέρουν ότι ο Σπέισι θώπευσε έναν 18χρονο σε ένα εστιατόριο στο Ναντάκετ της Μασαχουσέτης το 2016, κατέρρευσαν το 2019, όταν οι δικηγόροι του ηθοποιού υποστήριξαν ότι ο κατήγορος είχε χειραγωγήσει τα γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνό του.

Τον περασμένο Αύγουστο, ένας δικαστής αποφάσισε ότι ο Σπέισι πρέπει να πληρώσει 31.000.000 δολάρια στους παραγωγούς του House of Cards για διαφυγόντα κέρδη μετά την απόλυσή του από τη σειρά.

Τον Ιούλιο, δήλωσε αθώος σε δικαστήριο στο Λονδίνο σε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε τρεις άνδρες πριν από μια δεκαετία. Αυτή η δίκη θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ