Βιβλιοθήκες σε απόγνωση: Φέρτε πίσω τα βιβλία, σας χαρίζουμε τα πρόστιμα
Οι βιβλιοθήκες του Πίτερμπορο, πόλης της Αγγλίας με πληθυσμό 202.110 κατοίκων, αποφάσισαν ότι δεν θα επιβάλλουν πρόστιμα σε όλους εκείνους που έχουν δανειστεί βιβλία και δεν τα έχουν επιστρέψει. Με αυτό το τρόπο θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν τον εντυπωσιακό αριθμό των 22.000 βιβλίων που λείπουν από τα ράφια τους.
Η αρμόδια υπηρεσία, η οποία διαχειρίζεται 10 βιβλιοθήκες σε όλη την περιοχή, αποφάσισε να δοθεί μια περίοδος χάριτος και συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενθαρρύνοντας παράλληλα τους αναγνώστες να επιστρέψουν στις βιβλιοθήκες.
«Μετά την πανδημία, ο αριθμός των χρηστών στις βιβλιοθήκες έχει μειωθεί σημαντικά», ανέφερε η υπεύθυνη υπηρεσιών βιβλιοθηκών Φιρζάνα Σαχίν. «Δεν θέλουμε τα πρόστιμα να στέκονται εμπόδιο στην πρόσβαση των χρηστών στις βιβλιοθήκες».
Επίσης και οι αναγνώστες που έχουν χάσει τα βιβλία θα απαλλάσσονται από τα πρόστιμα.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι μισές βιβλιοθήκες στην Αγγλία και την Ουαλία δεν χρεώνουν ημερήσια πρόστιμα για τα καθυστερημένα βιβλία θέλοντας να επαναφέρουν τους αναγνώστες στις πόρτες τους.
Πύργος: Νεκρός 18χρονος μαθητής που έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου
14:56
Η άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο θα οδηγήσει σε παράταση του πολέμου, λέει το Κίεβο
14:52
Η Κούβα λέει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με ΗΠΑ - «Θα απαιτηθούν ακραία μέτρα», λέει ο πρόεδρος της χώρας
14:46
Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων
14:38