ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Design: Ένα γλυπτό φωτός δίνει νέα ζωή στην Piazza de la Liberta στο Μπέργκαμο

Design: Ένα γλυπτό φωτός δίνει νέα ζωή στην Piazza de la Liberta στο Μπέργκαμο
Objects of Common Interest

Το με έδρα την Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη στούντιο ντιζάιν Objects of Common Interest παρουσίασε ένα γλυπτό φωτός για να εμφυσήσει νέα ζωή στην Piazza de la Liberta στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Στην site-specific εγκατάσταση, εκτός από με ηλιακή ενέργεια φωτεινούς σωλήνες χρησιμοποιούν κομμάτια μάρμαρο από κοντινά λατομεία και επαναχρησιμοποιημένα λάστιχα οχημάτων ως «καθίσματα», με αποτέλεσμα η «Lights on» να μεταμορφώνει το δημόσιο χώρο σε χώρο συνεύρεσης και πηγή χαράς για τους περαστικούς.

Το στούντιο βάσισε την εγκατάσταση σε τρεις κυρίως αρχές: Επανενεργοποίηση, Επαναχρησιμοποίηση και Ανανέωση.

Στόχος της «Lights on» είναι να επανενεργοποιηθεί μια παραμελημένη πλατεία και να μεταμορφωθεί σε ένα τελείως καινούργιο τοπίο. Οι με ηλιακή ενέργεια φωτεινοί σωλήνες προορίζονται να δημιουργήσουν μια φωτισμένη πλατεία η οποία εμπνέει.

https://www.instagram.com/p/Cj332COLM8K

«Με τον επανενεργοποιημένο δημόσιο χώρο της η διάθεση της πόλης φτιάχνει, προσφέροντας στους κατοίκους της κάπου να κάτσουν και να συνευρίσκονται όλη τη μέρα, παρατηρώντας, καθώς πέφτει ο ήλιος, να μεταμορφώνεται το γλυπτό φωτός φωτίζοντας την πλατεία με τη λάμψη του» είπαν από το Objects of Common Interest.

«Χρησιμοποιώντας ως πλαίσιο το κοντινό εγκατελελειμμένο κτήριο, η παρέμβαση ξαναφέρνει την πλατεία στη ζωή και στους ανθρώπους εκεί, καθιστώντας την ξανά μέρος της καθημερινότητάς τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ