ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο «Πινόκιο» του Γκιγιέμο ντελ Τόρο, ένας φόρος τιμής στη μητέρα του σκηνοθέτη

Ο «Πινόκιο» του Γκιγιέμο ντελ Τόρο, ένας φόρος τιμής στη μητέρα του σκηνοθέτη
Netflix

Λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει η ταινία «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στις αίθουσες, το Netflix κυκλοφόρησε ακόμη ένα τρέιλερ.

Ο Ντελ Τόρο μίλησε πρόσφατα στην πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI για την αγάπη της μητέρας του για το παραμύθι «Πινόκιο» και πώς η ταινία της Disney σφυρηλάτησε έναν δεσμό μεταξύ τους που επηρέασε την υπόλοιπη κινηματογραφική του καριέρα.

«Είδα την ταινία ως παιδί και είναι μια ταινία που με έδεσε με τη μητέρα μου για μια ολόκληρη ζωή. Με επηρέασε γιατί ο Πινόκιο έβλεπε τον κόσμο όπως τον έβλεπα εγώ. Έγινα λίγο έξαλλος που οι άνθρωποι απαιτούσαν από τον Πινόκιο να τους υπακούει, έτσι ήθελα να κάνω μια ταινία για την ανυπακοή ως αρετή και να πω ότι δεν πρέπει να αλλάξεις για να σε αγαπούν».

Η ταινία του Ντελ Τόρο είναι ένα stop motion animation, ντυμένο με τις φωνές ενός καταπληκτικού cast (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, Γκρέγκορι Μαν, Φιν Γούλφχαρντ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Τορτούρο, Ρον Πέρλμαν, Κριστοφερ Γουόλτς, Τίλντα Σουίντον), ενώ το σενάριο υπογράφουν ο ίδιος ο Ντελ Τόρο με τον Πάτρικ ΜακΧέιλ.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ντελ Τόρο, ενώ ο Μαρκ Γκούσταφσονεπιμελείται το animation.

Η ιστορία διαδραματίζεται κατά την άνοδο του Μουσολίνι στη φασιστική Ιταλία και ο Ντελ Τόρο θέλει να κοιτάξει κάπως διαφορετικά και με τη δική του γνωστή ευαισθησία τις «τρωτές» πτυχές των ηρώων του παραμυθιού.

Η ταινία «Πινόκιο» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου πριν κάνει την πρεμιέρα του στο Netflix στις 9 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ