ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ιντιάνα Τζόουνς 5»: Χάρισον Φορντ και Μαντς Μίκελσεν αποκαλύπτονται

«Ιντιάνα Τζόουνς 5»: Χάρισον Φορντ και Μαντς Μίκελσεν αποκαλύπτονται
Empire

Η πέμπτη ταινία της σειράς «Ιντιάνα Τζόουνς» έρχεται 15 χρόνια μετά και το «Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» και θα αποτελέσει το μεγάλο φινάλε της ιστορίας του ήρωα.

Το περιοδικό Empire στο νέο του τεύχος περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ταινία, με συνεντεύξεις και φωτογραφίες, ανάμεσά τους και μια του Μαντς Μίκελσεν στο ρόλο του κακού Βόλερ.

Το περιοδικό αποκάλυψε ότι η πλοκή της ταινίας ξεκινά το 1969 «με φόντο τη διαστημική κούρσα, αλλά η αμερικανική προσπάθεια να νικήσουν τους Ρώσους στο δρόμο για το φεγγάρι φέρνει μαζί της μερικές άβολες αλήθειες για τον Ίντι».

Όσο ο κόσμος αγγίζει τα αστέρια, ο Ιντιάνα Τζόουνς θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τους γνωστούς εχθρούς, τους Ναζί και τον φασισμό.

«Είναι γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γέλια, γεμάτο αληθινά συναισθήματα. Τα γυρίσματα ήταν σκληρά, μακρά και επίπονα. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με την ταινία που έχουμε», είπε ο Χάρισον Φορντ στο περιοδικό. Ο Φορντ πιστεύει ότι η ταινία ολοκληρώνει τέλεια την ιστορία του Ίντι. «Απλώς σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να δω μια ιστορία στην οποία ο Ιντιάνα Τζόουνς θα βρεθεί στο τέλος του ταξιδιού του, αν ερχόταν ένα σενάριο που ένιωθα ότι μου έδινε έναν τρόπο να επεκτείνω τον χαρακτήρα».

Ο κακός Βόλερ είναι ένας χαρακτήρας εμπνευσμένος εν μέρει από τον Βέρνερ φον Μπράουν, τον Ναζί επιστήμονα που εργάστηκε για τη NASA. Περαιτέρω λεπτομέρειες παραμένουν κρυφές, αλλά ο Μίκελσεν πρόσφερε στο Empire ένα πρόχειρο περίγραμμα του χαρακτήρα του μιλώντας για τις φιλοδοξίες του Βόλερ. «Είναι ένας άνθρωπος που θα ήθελε να διορθώσει μερικά από τα λάθη του παρελθόντος. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο ένα πολύ καλύτερο μέρος για να ζεις. Θα ήθελε πολύ να το πάρει στα χέρια του. Ο Ιντιάνα Τζόουνς θέλει να το πάρει και αυτός στα χέρια του. Και έτσι, έχουμε μια ιστορία».

Το «Indiana Jones 5» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 30 Ιουνίου 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ