Ο Κουέντιν Ταραντίνο στους επικριτές του: «Αν δεν σας αρέσουν οι ταινίες μου, δείτε κάτι άλλο»
«Δείτε κάτι άλλο»: αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο σε όλους εκείνους που αναστατώνονται από τη βία και τις φυλετικά απρεπείς αναφορέςστις ταινίες του.
Όταν ρωτήθηκε πώς απαντάει σε όλους αυτούς που λένε ότι υπάρχει πολλή βία και εκφράσεις φυλετικής δυσφήμισης στις ταινίες του, ο σκηνοθέτης είπε:«Θα πρέπει να δουν κάτι άλλο. Αν έχετε πρόβλημα με τις ταινίες μου, τότε δεν είναι οι ταινίες που πρέπει να δείτε. Προφανώς δεν τις φτιάχνω για εσάς».
Οι επικριτές του Ταραντίνο αναφέρουν συχνά το «Django, ο τιμωρός» ως πρόβλημα, καθώς σε αυτό αναφέρεται η λέξη «νέγρος» σχεδόν 110 φορές.
«Είναι μια βλακεία», είπε κάποτε ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον στο περιοδικό Esquire για την αντίδραση που υπάρχει για τις ταινίες του Ταραντίνο. «Δεν μπορείς απλά να πεις σε έναν συγγραφέα ότι δεν μπορεί να μιλήσει, να γράψει τις λέξεις, να βάλει τις λέξεις στο στόμα των ανθρώπων, τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα λόγια τους. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, γιατί τότε δεν είναι ειλικρινές. Απλώς δεν είναι ειλικρινές» πρόσθεσε.
Αλλά και ο πρωταγωνιστής του «Django Unchained», Τζέιμι Φοξ είχε δηλώσει παλιότερα ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με το σενάριο του Ταραντίνο: «Κατάλαβα το κείμενο. Η λέξη "N" (νέγρος) ειπώθηκε 100 φορές, αλλά κατάλαβα το κείμενο».
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2026 - Άνοιξαν οι εγγραφές (vid)
16:53
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ εργάζεται στα «επόμενα βήματα» για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Αρκτική
16:44
ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ: Οι ΗΠΑ αποφασίζουν για Ιράν: Οι «ισχυρές επιλογές» Τραμπ - «Έτοιμοι και για πόλεμο» απαντά η Τεχεράνη
16:41
Αγρίνιο: Κεραυνός χτύπησε το γήπεδο του Παναιτωλικού - Tο εντυπωσιακό στιγμιότυπο
16:34