ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρίντλεϊ Σκοτ για «Ναπολέων»: Ο Χοακίν Φίνιξ με ανάγκασε να ξαναγράψω το σενάριο της ταινίας

Ρίντλεϊ Σκοτ για «Ναπολέων»: Ο Χοακίν Φίνιξ με ανάγκασε να ξαναγράψω το σενάριο της ταινίας
Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο περιοδικό Empire ωστόσο, ο γνωστός σκηνοθέτης προχώρησε στην αποκάλυψη AP Photo/ Evan Agostini

Την επιστροφή τους ετοιμάζουν ως κινηματογραφικό «δίδυμο» ο Ρίντλεϊ Σκοτ και ο Χοακίν Φίνιξ, με το ιστορικό έπος του «Ναπολέων», που έρχεται στους κινηματογράφους αυτή τη χρονιά.

Οι δυο τους, είχαν να συνεργαστούν μαζί από την ταινία του 2000, τον «Μονομάχο».

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο περιοδικό Empire , ο γνωστός σκηνοθέτης προχώρησε σε μία αποκάλυψη σχετικά με την ταινία, καθώς το σενάριο υπήρχε και ξαναγράφτηκε από την αρχή για «χάρη» του Χοακίν Φίνιξ.

Συγκεκριμένα ο Σκοτ ανέφερε πως, «η επιλογή του Χοακίν Φίνιξ ως Ναπολέων Βοναπάρτη, είχε ως αποτέλεσμα να ξαναγραφτεί από την αρχή το σενάριο, ώστε να αισθανθεί πιο σίγουρος ο ηθοποιός».

«Ο Χοακίν είναι κάθε άλλο παρά συμβατικός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση. Αυτό τον κάνει να τσεκάρει τα πάντα. Αν κάτι τον ενοχλεί, θα σου το πει» είπε ο βρετανός σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι «ξαναγράψαμε την ταινία από την αρχή γιατί ένιωθε άβολα. Διαλύσαμε την ταινία για να τον βοηθήσουμε να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που λέγονταν ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα» είπε καταλήγοντας ο γνωστός σκηνοθέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ