ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζέιμς Κάμερον έγραψε ξανά ιστορία: To καινούργιο «Αvatar» έφερε ήδη δύο δισ. στα ταμεία

Ο Τζέιμς Κάμερον έγραψε ξανά ιστορία: To καινούργιο «Αvatar» έφερε ήδη δύο δισ. στα ταμεία
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Κάμερον σκοπεύει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον άλλες τρεις ακόμη ταινίες Avatar τα επόμενα χρόνια (20th Century Studios via AP)

Κινηματογραφική ιστορία έγραψε για ακόμη μια φορά ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, με τη νέα του ταινία «Avatar: The Way of the Water» να έχει ήδη ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια (1,8 δισ. ευρώ) στο παγκόσμιο box office.

Όπως γράφει το Deadline, το πολυαναμενόμενο sequel της ταινίας Avatar βρίσκεται για έκτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο στη νούμερο ένα θέση -αμετακίνητο από την πρεμιέρα του στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο.

Το Avatar, που κυκλοφόρησε το 2009, παραμένει στην πρώτη θέση της λίστας ταινιών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, όπως γράφει το Box Office Mojo.

Στο ελίτ κλαμπ των ταινιών με έσοδα άνω των δύο δισ. δολαρίων συγκαταλέγονται και οι ταινίες Τιτανικός του 1997, το Star Wars: Episode VII – The Force Awakens του 2015, το Avengers: Infinity War του 2018 και το Avengers: Endgame, του 2019.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης στον κόσμο που μπορεί να… υπερηφανεύεται ότι τρεις ταινίες του έχουν καταφέρει να βγάλουν πάνω από δύο δισ. δολάρια.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Κάμερον σκοπεύει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον άλλες τρεις ταινίες Avatar τα επόμενα χρόνια, χωρίς να έχει γίνει γνωστό κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

‘Avatar: The Way of Water’ crosses $2 billion mark in worldwide box office, Dan Heching

ΔΗΜΟΦΙΛΗ