ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ζωή και τα βραβεία της Γουίτνεϊ Χιούστον στο σφυρί

Η ζωή και τα βραβεία της Γουίτνεϊ Χιούστον στο σφυρί

Mετά το μύθο, ο πλειστηριασμός της ντίβας. Τα βραβεία, τα κοστούμια και διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα από την περιουσία της βραβευμένης με Grammy τραγουδίστριας και ηθοποιού Γουίτνεϊ Χιούστον θα πωληθούν σε μία δημοπρασία που θα γίνει στην Καλιφόρνια προς το τέλος Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions, στις 24 και 25 Ιουνίου, ανάμεσα στα αντικείμενα που θα πωληθούν θα είναι το βραβείο Emmy που κέρδισε η Χιούστον το 1986 για την παρουσία της στα 28α βραβεία Grammy, το οποίο υπολογίζεται ότι θα φτάσει τις 10.000 δολάρια, καθώς και η υπογραφή της για την ταινία "Waiting to Exhale" του 1995, η οποία μπορεί να πωληθεί έναντι 1.000 δολαρίων.

Στην δημοπρασία θα διατεθούν περισσότερα από 100 αναμνηστικά κομμάτια που είναι μέρος της συλλογής του οίκου δημοπρασιών.

"Θεωρούμε ότι ήρθε ο καιρός που θα πρέπει να δώσουμε κάτι από την Γουίτνεϊ, στους ανθρώπους που την αγαπούσε και για την μουσική της που η Γουίτνεϊ αγάπησε με όλη την καρδιά και την ψυχή της", είπε στο Reuters, η Πατ Χιούστον πρώην μάνατζερ της τραγουδίστριας και πρόεδρος της περιουσίας της ντίβας.

Ο περίεργος θάνατος και η απώλεια της κόρης της

Η καθημερινότητα της οικογένειας της Γουίτνεϊ Χιούστον θρυμματίστηκε το 2012, όταν η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή μέσα σε μισογεμάτη μπανιέρα στο Beverly Hilton Hotel, λίγο πριν από την τελετή για τα βραβεία Grammy το 2012.

Οι αρχές εντόπισαν συνταγογραφούμενα ναρκωτικά, ίχνη κοκαΐνης, ενώ κατά τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι έπασχε και από την καρδιά της.

O θάνατός της αποδόθηκε σε πνιγμό.

Η απώλεια τσάκισε την κόρη της Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν που συνήθιζε νε λέει ότι η τραγουδίστρια "δεν ήταν μητέρα της μόνο, ήταν η καλύτερή της φίλη".

Τρία χρόνια αργότερα, στις 26 Ιουνίου 2015, η απόγονος της Χιούστον και του Μπόμπι Μπράουν άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 22 ετών, σε νοσοκομείο της Τζόρτζια, περίπου έξι μήνες αφού βρέθηκε λιπόθυμη στις 31/1 στο μπάνιο του σπιτιού της στο Ρόσγουελ.

Αιτία θανάτου της; "Πνιγμός".

Η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή μέσα σε μία μπανιέρα σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς το 2012, σε ηλικία 48 χρόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ