ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Fox αποσύρει τη διαφημιστική καμπάνια των X-Men γιατί «προωθεί τη βία κατά των γυναικών»

Η Fox αποσύρει τη διαφημιστική καμπάνια των X-Men γιατί «προωθεί τη βία κατά των γυναικών»

Υπερβολή ή όχι; Όταν η ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκόουαν έκανε ανάρτηση στο Facebook κατηγορώντας για σεξισμό και βία την καμπάνια της νέα περιπέτειας των μεταλλαγμένων το διαδίκτυο πυροδοτήθηκε.

Αφορμή ένα από τα πόστερ της ταινίας στους δρόμους της Νέας Υόρκης όπου ο Apocalypse του Όσκαρ Αϊζακ στραγγαλίζει τη Mystique της Τζένιφερ Λόρενς με tagline τη φράση “Only the Strong Will Survive” (Mόνο οι ισχυροί επιβιώνουν).

Καθώς οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα το κινηματογραφικό studio της βρέθηκε υπόλογο για μια καμπάνια που στα μάτια πολλών προωθεί τη βία κατά των γυναικών.

“Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα όταν οι άντρες και οι γυναίκες της 20th Century Fox θεωρούν ότι η βία κατά των γυναικών είναι ένας τρόπος για να διαφημίσουν μια ταινία. Δεν υπάρχει κανένα συμφραζόμενο στην αφίσα πέρα από μια γυναίκα που στραγγαλίζει ένας άντρας”, είπε η ΜακΓκόουαν σε συνέντευξη της στο περιοδικό The Hollywood Reporter.

Η κοινότητα του Facebook και του Twitter διχάστηκε με πολλούς να ταυτίζονται με την ερμηνεία της ΜακΓκόουαν και άλλους να μιλάνε για μία υστερία πολιτικής ορθότητας που αρχίζει να ξεπερνάει τα όρια του λογικού.

“Εάν αυτή η αφίσα προωθεί τη βία ενάντια στις γυναίκες τότε οι X-Men προσβάλλουν τους πάντες καθώς μέσα στους μεταλλαγμένους χαρακτήρες υπάρχει ένα ΑμΕΑ (ο Καθηγητής Χ Ξαβιέ) και ένας άντρας με έντονη τριχοφυΐα (Wolverine)” σχολίασαν ειρωνικά άλλοι.

Σήμερα, με επίσημη ανακοίνωσή του, το κινηματογραφικό studio αποσύρει την καμπάνια. “Στον ενθουσιασμό μας να δείξουμε το πόσο κακός είναι ο χαρακτήρας του Apocalypse, δεν αναγνωρίσαμε την ανησυχητική ερμηνεία της συγκεκριμένης εικόνας όταν τυπώθηκε. Μόλις καταλάβαμε την έλλειψη ευαισθησίας, λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα για να αποσύρουμε τα υλικά. Απολογούμαστε για τις πράξεις μας και δεν θα συνηγορούσαμε ποτέ στη δικαίωση της βίας κατά των γυναικών” ανέφερε η 20th Century Fox.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ