ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζουζέπε Βέρντι: Συναυλίες για την αγορά της οικίας του - Τι συμβαίνει με τους κληρονόμους

Τζουζέπε Βέρντι: Συναυλίες για την αγορά της οικίας του - Τι συμβαίνει με τους κληρονόμους
Oι συναυλίες θα διεξαχθούν σε πολλές ιταλικές πόλεις με τα έσοδα να διατίθενται στην ιταλική κυβέρνηση ΑΠΕ - ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟ)

Μία σειρά συναυλιών πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, προκειμένου να συγκεντρωθεί σεβαστό ποσό χρημάτων και να αγοραστεί η κατοικία του σπουδαίου συνθέτη όπερας, Τζουζέπε Βέρντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian, οι συναυλίες θα διεξαχθούν σε πολλές ιταλικές πόλεις με τα έσοδα να διατίθενται στην ιταλική κυβέρνηση για την αγορά της ξεχωριστής κατοικίας η οποία θα τεθεί σε δημοπρασία με εκτιμώμενη αρχική προσφορά τα 30 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει ως μουσείο, μπορεί να διαθέσει από τον προυπολογισμό του 2023, 20 εκατ. ευρώ.

Η βίλα στην οποία έζησε επί 50 χρόνια ο κορυφαίος συνθέτης βρίσκεται στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα ντι Βιλανόβα, κοντά στην πόλη Μπουσέτο όπου γεννήθηκε. Αρχικά, εκεί ζούσαν οι γονείς του, προτού μετακομίσει ο ίδιος με τη δεύτερη σύζυγό του, Τζουζεπίνα Στρεπόνι, το 1851, και παραμείνει έως το θάνατό του, το 1901.

Η κατοικία είχε περάσει στην κατοχή τεσσάρων αδερφών, απογόνων της Μαρία Φιλομένα Βέρντι, της νεότερης ξαδέρφης του συνθέτη, την οποία μεγάλωσαν σαν δική τους κόρη.

Μετά από διαμάχη 20 χρόνων από τους κληρονόμους και δεδομένου του ότι κανείς δεν ήταν σε θέση να αγοράσει το μερίδιο του άλλου το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε πως πρέπει να πουληθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ