ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Air»: Ο όρος του Μάικλ Τζόρνταν στον Μπεν Άφλεκ για το «ναι» στην ταινία

«Air»: Ο όρος του Μάικλ Τζόρνταν στον Μπεν Άφλεκ για το «ναι» στην ταινία
Η ταινία «Air» στην παγκόσμια πρεμιέρα της Photo by Jack Plunkett/Invision/AP

Η ταινία «Air» παρουσιάστηκε σε μια παγκόσμια πρεμιέρα του South by Southwest, με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Μπεν Άφλεκ να αποκαλύπτει μερικές... πικάντικες λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε να αποσπάσει το «ναι» του Μάικλ Τζόρνταν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ποτέ δεν θα έκανε το «Air», χωρίς τη συγκατάθεση του «Μάικ», αλλά αυτή ήρθε μετά από ένα σημαντικό... όρο που του έθεσε ο μεγάλος άσος των γηπέδων! Και αυτός δεν ήταν άλλος από το να παίξει στην ταινία η Βαϊόλα Ντέιβις.

Στην ταινία τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Άφλεκ, πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον ως Σόνι Βακάρο, τον υπάλληλο της Nike που έπεισε τον Τζόρνταν να υπογράψει τη συμφωνία που επέτρεψε τη δημιουργία της σειράς παπουτσιών Air Jordan.

Ο Άφλεκ πρωταγωνιστεί επίσης ως συνιδρυτής της Nike, Φιλ Νάιτ. Έτσι, παρουσιάζοντας το «Air» στην παγκόσμια πρεμιέρα του South by Southwest, ο Άφλεκ αποκάλυψε:

«Είχα την ευκαιρία να καθίσω με τον Μάικλ Τζόρνταν, γιατί απλά δεν θα έκανα αυτή την ταινία χωρίς να τον ρωτήσω: "Τι έχει σημασία για σένα;". Και ειλικρινά, είχε μερικά πράγματα που είχαν βαρύτητα».

«Ένα από αυτά ήταν ότι ο Χάουαρντ Γουάιτ έπρεπε να είναι στην ταινία», είπε ο Άφλεκ, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της εταιρείας «Jordan».

«Πήρα το σενάριο και μετά είχα ξανά την ευκαιρία να μιλήσω με τον Μάικλ. Ο Μάικλ Τζόρνταν, για όσους από εσάς δεν τον γνωρίζετε, είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς, εντυπωσιακούς άντρες που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας», είπε ο Άφλεκ. «Μου είπε ότι είναι πατέρας. Και μετά μίλησε για τη μητέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτό το βλέμμα να διασχίζει το πρόσωπό του. Ήταν ένα βλέμμα ευλάβειας, δέους, αγάπης και ευγνωμοσύνης και αθωότητας. Είπε, "Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί ποτέ χωρίς τη μητέρα μου". Είπα, "Ποια θα ήθελες να παίξει τη μαμά σου;". Μου είπε, "Λοιπόν, πρέπει να είναι η Βαϊόλα Ντέιβις"».

«Αυτό είναι σαν να λες, "Μπορώ να παίξω μπάσκετ στο γήπεδο σου;". "Ναι, αν πάρεις τον Μάικλ Τζόρνταν"».

«Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι η καλύτερη ηθοποιός που έχω δει ποτέ», συνέχισε ο Άφλεκ. «Αυτή είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν είσαι επιτυχημένος. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν έχεις καταφέρει κάτι. Αλλά ειλικρινά πάντα ένιωθα ότι αν σκηνοθετούσα μία ταινία και είχα μαζί μου την Βαϊόλα Ντέιβις, τότε θα ήξερα ότι έχω πετύχει κάτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ