ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πασχαλινές αποδράσεις σε έξι δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς

Πασχαλινές αποδράσεις σε έξι δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς

Μεσσηνία, Σαντορίνη, Μύκονος, Σπέτσες, Κέρκυρα ή Αθηναϊκή Ριβιέρα. Το Πάσχα αποτελεί την πρώτη επίσημη ευκαιρία για υπέροχες προ-καλοκαιρινές εξορμήσεις!

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να φέρει τον τίτλο «μικρό καλοκαιράκι», αλλά όλοι γνωρίζουμε πως το Πάσχα με τις αργίες του αποτελεί την ιδανική αφορμή για μία γλυκιά πρόγευση καλοκαιριού. Τα ωραιότερα ξενοδοχεία της χώρας μας γίνονται η βάση για να ταξιδέψουμε σε αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς και να απολαύσουμε αξέχαστες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Αλήθεια, εσείς έχετε κάνει τα πλάνα σας για τις πασχαλινές διακοπές; Αν όχι, εμείς είμαστε εδώ για να σας βάλουμε τις πιο συναρπαστικές ιδέες!

Μεσσηνία

Η ευκαιρία για μία κάπως διαφορετική πασχαλινή εμπειρία έρχεται στο ολοκαίνουριο (άνοιξε τις πόρτες του μόλις τον Αύγουστο του 2022) W Costa Navarino, το πρώτο W της χώρας μας. Το πολυτελές resort αυτό το Πάσχα εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τους Nomade et Sauvage (τη διάσημη μαγειρική ομάδα που ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, συνδυάζοντας τις αξίες του νομαδισμού με τις γεύσεις και τα αρώματα του κάθε ξεχωριστού τόπου, και προσφέρει απαράμιλλες dining εμπειρίες στα πιο απρόσμενα μέρη, όπως μέσα σε άγρια δάση, πάνω σε απομακρυσμένες παραλίες, μέσα σε αμπελώνες ή σπηλιές, με τις πρώτες ύλες που βρίσκουν και συλλέγουν επί τόπου) και έτσι στο Πασχαλινό μενού θα κυριαρχήσει μια εναλλακτική γαστρονομική πρόταση, καθώς όλα τα γεύματα θα ετοιμάζονται σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία, με καζάνια και χειροποίητους φούρνους όπου θα φουσκώνουν οι παραδοσιακοί «νταβάδες», ενώ το πασχαλινό τραπέζι θα στρωθεί σε ένα καταπράσινο φυσικό σκηνικό.

Οι Nomade et Sauvage, πιστή στις αρχές τους, ακολουθούν την αλλαγή των εποχών για να συνθέσουν τα υλικά της κουζίνας τους και έτσι στην περίπτωση του W θα συλλέξουν τα αγαθά της μεσσηνιακής γης, ώστε να δημιουργήσουν την πιο μοναδική πασχαλινή εμπειρία. Παράλληλα, θα μπορούμε να πάρουμε μέρος σε μαθήματα μαγειρικής με μεσσηνιακά προϊόντα, βάψιμο αυγών και παρασκευή πασχαλινού τσουρεκιού, καθώς και σε εξορμήσεις για συλλογή άγριων φρούτων και βοτάνων, που θα αρωματίσουν φυσικά εκχυλίσματα και αποστάγματα. Το εορταστικό κλίμα της Κυριακής του Πάσχα θα ολοκληρωθεί με ένα πάρτι, με τη συμμετοχή των DJs του ManCode, Θαλή Πιτούλη και Θανάση Βασιλόπουλο. Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρχουν διαθέσιμα wellness workshops με γιόγκα, πιλάτες και διαλογισμό, στην παραλία και στη φύση, ώστε να μπορούμε όντως να ενωθούμε και πνευματικά και πρακτικά με το μοναδικό μεσσηνιακό τοπίο.

Σαντορίνη

Στο νησί του ηφαιστείου το Πάσχα φέτος έχει άρωμα από αστέρια Michelin. Το υποβλητικό ξενοδοχείο Katikies Garden υποδέχεται τους καλεσμένους του για μία μοναδική πασχαλινή εμπειρία με ένα δείπνο υψηλών αξιώσεων στο εμβληματικό Selene, φυσικά με την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, που από πέρσι διατηρεί το ρόλο του executive chef του Ομίλου Katikies. Το ειδικό μενού 11 πιάτων, που θα σερβιριστεί το βράδυ της 16ης Απριλίου μέσα στο μαγικό πραγματικά περιβάλλον του εστιατορίου, που «φιλοξενείται» σε ένα παλιό μεσαιωνικό καθολικό μοναστήρι, εμπνέεται φυσικά από τα τοπικά υλικά και την ιστορία της γαστρονομίας της Σαντορίνης τα οποία και μεταμορφώνει σε μικρά έργα σύγχρονης μαγειρικής τέχνης. Οι οινικές επιλογές του Γιάννη Καρακάση MW, ενός εκ των μόλις 400 και κάτι Masters of Wine παγκοσμίως, έρχονται να ολοκληρώσουν την συγκλονιστική αυτή εμπειρία.

Στις μόλις 40 σουίτες του πολυτελούς ξενοδοχείου θα μας περιμένουν η λαμπάδα μας, καθώς και τα απαραίτητα παραδοσιακά πασχαλινά καλούδια, για μία ολοκληρωμένη πασχαλινή απόδραση. Οι σουίτες με τους ιδιωτικούς κήπους και τις πισίνες είναι σίγουρο πως θα αποτελέσουν το ιδανικό "ορμητήριο" για να ανακαλύψουμε τα χωριά και τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού του ηφαιστείου, που ολόκληρη τη Μ. Εβδομάδα σφύζει από υπέροχα παραδοσιακά έθιμα, με την άνοιξη να μας προετοιμάζει για το πιο όμορφο καλοκαίρι στις Κυκλάδες.

Στο Magma Resort Santorini μας επιφυλάσσουν μία ιδιαίτερη πασχαλινή απόδραση με κυκλαδίτικο αέρα, αφού οι άνθρωποι που ολοκαίνουριου resort στο Βουρβούλο (να θυμίσουμε πως άνοιξε τις πόρτες του μόλις στα τέλη του καλοκαιριού του 2022) έχουν σχεδιάσει ένα πλήθος δραστηριοτήτων για τη Μεγάλη Εβδομάδα με ειδικές προνομιακές τιμές και δράσεις, όπως το βάψιμο των αυγών, η προετοιμασία τσουρεκιών με τον executive chef του εστιατορίου, η μεταφορά στο χωριό Πύργος για τον επιτάφιο και το πιο λαχταριστό Κυριακάτικο πασχαλινό γεύμα.

Η διαμονή στα πολυτελή δωμάτια και τις σουίτες απογειώνεται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Magma by Spondi, που φέρει την υπογραφή του ομίλου Trastelis Group και του executive chef Arnaud Bignon, βραβευμένου με αστέρι Michelin. Το μενού αναδεικνύει τη γενναιοδωρία της κυκλαδίτικης γης και τα εποχιακά προϊόντα μέσα από μια σύγχρονη, ευρηματική μαγειρική ερμηνεία. Περιλαμβάνει signature dishes και άλλες εκλεκτές γαστρονομικές επιλογές σε συνδυασμό πάντα με τα διάσημα κρασιά από την πλούσια αμπελοκαλλιέργεια του νησιού.

Κέρκυρα

To Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μεταξύ των πιο διάσημων ανά την Ελλάδα, και το Angsana Corfu μας περιμένει για να τα ζήσουμε όλα και μάλιστα σε περίσσεια. Τα πολυτελή δωμάτια, οι σουίτες και οι βίλλες του luxury resort μας περιμένουν για να λειτουργήσουν ως το ιδανικό ορμητήριο για επισκέψεις στα γύρω χωριά, όπου οι φιλαρμονικές παρελαύνουν καθημερινά παίζοντας πένθιμα εμβατήρια, και στο κέντρο της Κέρκυρας, με τις λιτανείες, τη μαγική συνάντηση όλων των Επιταφίων στη Σπιανάδα και το σπάσιμο των Μπότηδων το πρωί της Ανάστασης. Το πασχαλινό πρόγραμμα του ξενοδοχείου έχει προβλέψει για τα πάντα, όπως για τη δωρεάν μεταφορά μας προκειμένου να μπορούμε να χαρούμε και να συμμετάσχουμε σε όλα τα έθιμα της γύρω περιοχής, ενώ ειδικά για το βράδυ της Ανάστασης υπάρχει και μεταφορά με πλοιάριο από το ξενοδοχείο προς την Πόλη της Κέρκυρας, με επιλογή να μείνουμε στο πλοίο και να δούμε τα βεγγαλικά που εκτοξεύονται από το Παλιό Φρούριο κάνοντας τη νύχτα μέρα. Να σημειώσουμε πως το έθιμο των Μπότηδων θα πραγματοποιηθεί και εντός των πυλών του ξενοδοχείου για όποιον θέλει να απολαύσει το κερκυραϊκό Πάσχα, χωρίς να βγει από το resort.

Στο κλίμα της πασχαλινής κατάνυξης εναρμονίζονται και οι ειδικά επιμελημένες εμπειρίες μέσα στο resort, που περιλαμβάνουν διαλογισμό, χάθα γιόγκα, ηχοθεραπεία, γευσιγνωσία κοκτέιλ με κουμκουάτ αλλά και tasting ελαιόλαδου, κατασκευές και δραστηριότητες για παιδιά, κυνήγια πασχαλινών αυγών και πολλά ακόμη. Το Πασχαλινό Δείπνο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα και παραδοσιακά, με πρωταγωνιστές τα τοπικά και εποχικά προϊόντα, αλλά και ελληνική παραδοσιακή μουσική από τους “Boys Band”. Την Κυριακή του Πάσχα στις 2 μ.μ. στρώνεται το μεγαλύτερο τραπέζι ολόκληρης της χρονιάς με το αρνί σούβλας, το κοκορέτσι, αλλά και πολλές ακόμη επιλογές να κλέβουν την παράσταση.

Μύκονος

Φυσικά και το Νησί των Ανέμων πρωταγωνιστεί πάντα στις προτιμήσεις των πασχαλινών εξορμήσεων μας, αφού διαχρονικά το πιο “in” Πάσχα λαμβάνει χώρα στη Μύκονο. Δίνουμε λοιπόν το πρώτο μας ραντεβού με το αγαπημένο μας νησί για τη φετινή σεζόν, που ξυπνά σιγά σιγά από τη χειμερία νάρκη του και μας υποδέχεται στο μοναδικό στον κόσμο σκηνικό του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, τα μυκονιάτικα έθιμα αναβιώνουν τις παραδόσεις του νησιού, με την πασχαλινή περιρρέουσα ατμόσφαιρα να μας παρασύρει σε κλίμα κατάνυξης και το Kalesma Mykonos να μας προσφέρει το απόλυτο σκηνικό για να ζήσουμε το αυθεντικό Μυκονιάτικο Πάσχα με την πολυτέλεια και την άνεση που του αρμόζει.

Φυσικά και δεν λείπουν τα παραδοσιακά τοπικά πιάτα των ημερών, στην πιο δημιουργική εκδοχή τους με την υπογραφή του πάντα πρωτοπόρου σεφ Κώστα Τσίγκα, για ένα πασχαλινό τραπέζι που παραπέμπει σε ελληνική οικογενειακή συγκέντρωση. Το αναστάσιμο δείπνο, όπως και το γιορτινό τραπέζι την Κυριακή της Λαμπρής, επιμελημένα με λεπτομέρεια για να ικανοποιήσουν κάθε προσδοκία, μας προσκαλούν στη μυκονιάτικη εκδοχή του Pere Ubu Mykonos για ένα αυθεντικό γαστρονομικό ταξίδι στα πατροπαράδοτα έθιμα των ημερών με πανέμορφη θέα στις Κυκλάδες. Την ίδια μέρα, αγαπημένες μουσικές, επιλεγμένες από τον γνωστό DJ Γιάννη Μητσοκάπα, υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε μελωδίες που εναρμονίζονται με τη φιλοξενία, τη γαστρονομία και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του Kalesma Mykonos.

Σπέτσες

Μια ανοιξιάτικη απόδραση με κοσμοπολίτικη αύρα και ξεχωριστές πασχαλινές στιγμές μας επιφυλάσσει το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες. Το Πάσχα στις Σπέτσες χαρακτηρίζεται από τη μοναδική ομορφιά του νησιού και τον κατανυκτικό χαρακτήρα των ημερών, με αποκορύφωμα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, τη στιγμή που οι τέσσερις ενορίες σμίγουν στην Πλατεία Ποσειδωνίου συνθέτοντας μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Το βράδυ της Ανάστασης πυροτεχνήματα γεμίζουν τον ανοιξιάτικο ουρανό, ενώ κάθε ενορία αναβιώνει αυθεντικά έθιμα των Σπετσών. Το Poseidonion Grand Hotel μας υποδέχεται τις ημέρες του Πάσχα για μια μοναδική εμπειρία διαμονής και ένα γευστικό ταξίδι με την υπογραφή του σεφ Θεολόγου Αμηρά.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας γευόμαστε το εμπνευσμένο νηστίσιμο μενού, ενώ το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου απολαμβάνουμε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο αναστάσιμο δείπνο με ιδιαίτερες πινελιές και εντυπωσιακά πιάτα. Την Κυριακή του Πάσχα οι παραδοσιακές γεύσεις έχουν την τιμητική τους στην εντυπωσιακή βεράντα του Poseidonion Grand Hotel με την απέραντη θέα του Αργοσαρωνικού να ταξιδεύει το βλέμμα. Έχοντας συνδέσει το όνομά του με την ελληνική φιλοξενία, το «κόσμημα των Σπετσών» προσφέρει για ακόμα μία χρονιά μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής με κοσμοπολίτικο και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας, προσωποποιημένες υπηρεσίες.

Αθηναϊκή Ριβιέρα

Αν πάλι οι μετακινήσεις δεν είναι πολύ του στυλ σας, τότε καλό είναι να γνωρίζετε πως το ονειρικό Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ήδη έχει μπει σε πασχαλινό και ανοιξιάτικο κλίμα με τις δημιουργικές συνθέσεις εποχιακών λουλουδιών που επιμελείται το καλλιτεχνικό team του Studio 7. Σοκολατένια πασχαλινά αυγά και ένα βιβλίο ζωγραφικής του Αστερίξ θα περιμένουν τα μικρά παιδιά, με ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων, όπως κυνήγι θησαυρού αυγών, διακόσμηση πασχαλινών μπισκότων, χειροτεχνίες και face painting μεταξύ άλλων, ενώ και οι μεγάλοι θα έχουν πολλά και πολύ ενδιαφέροντα να κάνουν. Η Taverna37 υποδέχεται την πασχαλινή περίοδο με τον νέο σεφ, τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Κοσκινά, να επιφυλάσσει ένα ξεχωριστό πασχαλινό μενού γεμάτο λαχταριστές αλμυρές και γλυκές ελληνικές λιχουδιές με έμπνευση τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, ενώ καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα η Taverna37 θα σερβίρει ελληνικά σαρακοστιανά πιάτα το μεσημέρι.

Από την Πέμπτη 13 Απριλίου έως την Τρίτη 18 Απριλίου, το πρωινό στο Mercato, μετατρέπεται σε πασχαλινό, με μυρωδάτο τσουρέκι και ζωγραφική αυγών για τους μικρούς επισκέπτες, ενώ στις 9 Απριλίου (Καθολικό Πάσχα), το διάσημο Mercato brunch με την υπογραφή του επικεφαλής σεφ SergioFavata και της ομάδας του θα περιλαμβάνει λαχταριστές λιχουδιές όπως το ιταλικό πασχαλινό κέικ colomba, το τσουρέκι και έναν πλούσιο μπουφέ με ψάρια και θαλασσινά. Φυσικά το Μεγάλο Σάββατο γιορτάζουμε το τέλος της Σαρακοστής στο Mercato με το παραδοσιακό πρώτο γεύμα, τη μαγειρίτσα, κατόπιν αιτήματος. Για τους λάτρεις του wellness, το luxurious spa του ξενοδοχείου, εμπνευσμένο από τον Ιπποκράτη, περιλαμβάνει το The Fountain House: ένα καταφύγιο μόνο για ενήλικες με σπήλαιο αρωματικών ρεμάτων, ντους με ψύξη, σάουνα και χαμάμ. Οι οικογένειες μπορούν επίσης να χαλαρώσουν μαζί με κοινές θεραπείες. Στο τέλος κάθε γεμάτης ημέρας, τα σύγχρονα καταλύματα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens δίνουν προτεραιότητα στη χαλάρωση και τη φροντίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ