ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο ρεκόρ Γκίνες ο άνθρωπος που επισκέφθηκε τη Ντίσνεϋλαντ 3.000 φορές

Στο ρεκόρ Γκίνες ο άνθρωπος που επισκέφθηκε τη Ντίσνεϋλαντ 3.000 φορές
Η Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού, ένα θέρετρο ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους AP Photo/Rafael Yaghobzadeh

Η Ντίσνεϊλαντ αποτελεί, σίγουρα, ένα μοναδικό θέρετρο ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, το οποίο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένοι που επισκέπτονται το πάρκο περισσότερες από μία φορές.

Υπάρχει, όμως, και ένας φανατικός επισκέπτης που έχει κάνει τη Ντίσνεϋλαντ «δεύτερο σπίτι του». Σύμφωνα με το CNNi, ο 50χρονος Καλιφορνέζος, Τζεφ Ρέιτζ επισκεπτόταν την Ντίσνεϋλαντ κάθε μέρα για 2.995 ημέρες μεταξύ 2012 και Μαρτίου 2020, κερδίζοντας επάξια το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα ταξίδια στο θεματικό πάρκο.

Η περιπέτεια του Ράιτζ ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία, όταν, βρέθηκε στα χέρια του ένα ετήσιο πάσο της Ντίσνεϋλαντ, αλλά και άπλετος ελεύθερος χρόνος γιατί εκείνη την περίοδο είχε μείνει άνεργος. Η μια επίσκεψη έφερε την άλλη και πολύ σύντομα άρχισε να καταγράφει τις καθημερινές του εξορμήσεις σε χιλιάδες ακολούθους του στο κανάλι Disney366.

Οι επισκέψεις του περιορίστηκαν λόγω της πανδημία του κορωνοϊού στις αρχές του 2020. Ωστόσο, οι μέχρι τότε αναρίθμητες επισκέψεις του έφτασαν στα αυτιά των «σκάουτερς» του θεσμού Γκίνες, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον Ράιτζ για τη δημιουργία ενός νέου ρεκόρ.

Το ταξίδι του Ρέιτζ στο δρόμο προς το Γκίνες

Ο Ρέιτζ μίλησε στο CNNi για τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να ζήσει αυτή την εμπειρία.

«Μεγάλωσα στην παραλιακή πόλη Χάντινγκτον και η οικογένειά μου ερχόταν πολλές φορές το χρόνο εδώ», σημείωσε αρχικά.

«Είναι ένα ωραίο μέρος για να περπατάς και να συνομιλείς με ανθρώπους. Το πάρκο είναι πραγματικά «ζωντανό». Πρέπει να δω τόσα πολλά πράγματα, τα οποία αλλάζουν».

Επιπλέον, το κόστος εισόδου ήταν αρκετά χαμηλό για τα δεδομένα της Disney, όπως επισημαίνει.

«Μια κριτική που δέχομαι είναι οι άνθρωποι που λένε: "Α, αυτό πρέπει να κόστισε πάρα πολύ". Μένω περίπου 20 λεπτά μακριά και με ένα ετήσιο πάσο που καλύπτει επίσης τη στάθμευση, το κόστος των καθημερινών μου επισκέψεων κοστίζει περίπου 1.400 δολάρια (που ανέρχονται σε 1.288 ευρώ)».

Ακόμη και όταν ο Ρέιτζ επέστρεψε στη δουλειά του, συνέχισε να μεταβαίνει καθημερινά, στη Ντίσνεϋλαντ και μετά επέστρεφε πάλι στο σπίτι του.

«Ένας από τους λόγους που έκανε αυτή την εμπειρία διασκεδαστική ήταν το γεγονός ότι προσπάθησα να κάνω διαφορετικά πράγματα κάθε φορά», λέει.

«Το μόνο συνεπές πράγμα ήταν ότι έκανα κάθε μέρα check-in στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθούσα να δημοσιεύω μία εικόνα του πάρκου».

CNNi / AJ Willingham: Disneyland’s record-breaking regular shares his wisdom from nearly 3,000 park visits in a row

ΔΗΜΟΦΙΛΗ