ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Disney αντιμέτωπη με τη βία των όπλων στις ΗΠΑ

H Disney αντιμέτωπη με τη βία των όπλων στις ΗΠΑ

Το κινηματογραφικό studio των παραμυθιών, δεν είναι αδιάφορο απέναντι σε όλα όσα ορίζουν την επικαιρότητα της Αμερικής σήμερα.

Απαντώντας με δύο τρόπους στη σφαγή του hate-crime (ανάμεσα σε άλλα) στο Ορλάντο, ο κολοσσός της βιομηχανίας του θεάματος γνωρίζει ότι πρέπει και να προστατευθεί από την τρομοκρατία αλλά και να υπενθυμίσει ότι συμπαραστέκεται στα θύματα της τελευταία μαζικής επίθεσης στο Pulse που κόστισε ζωές.

Έτσι από τη μία προχώρησε σε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τα θύματα του Ορλάντο. Τα χρήματα κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε ο δήμαρχος της πόλης, Μπάντι Ντάιερ, ύστερα από την επίθεση, που έγινε από ένοπλο άντρα, την περασμένη Κυριακή, σε γκέι μπαρ της περιοχής και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 49 άτομα.

“Έχει ραγίσει η καρδιά μας από αυτήν την τραγωδία και ελπίζουμε ότι με την δέσμευσή μας θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους που επηρέασε άμεσα αυτή η παράλογη πράξη”, δήλωσε ο Μπομπ Σάπεκ, πρόεδρος της Walt Disney Parks and Resorts, καθώς ανακοίνωσε ότι η εταιρία σκοπεύει να ενισχύσει οικονομικά το ταμείο και στη συνέχεια.

“Τα 74.000 μέλη μας αποκαλούν πλέον το Ορλάντο “σπίτι” τους και θρηνούν την απώλεια των θυμάτων και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες, τους φίλους και τους αγαπημένους τους”, πρόσθεσε.

Η Disney ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τους δημόσιους φορείς στην Κεντρική Φλόριντα για την παροχή υποστήριξης στα άτομα που η ζωή τους άλλαξε μετά το χτύπημα στο κλαμπ.

Η εταιρία έχει δημιουργήσει και λειτουργεί πέντε σημεία αιμοδοσίας γύρω από τα θέρετρα της, ώστε οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες της επίθεσης που είναι περισσότεροι από 50 ενώ παρέχει επίσης δωμάτια στις οικογένειες και τους φίλους των τραυματιών.

“Οι καρδιές μας είναι μ’ αυτούς που επηρέασε αυτή η τρομερή επίθεση”, δήλωσε ο Τόμας Σμιθ, διευθυντής περιεχομένου της εταιρείας.

O Mίκι οχυρώνεται

mickeymousescared

Επιπλέον η Disney αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει στα πάρκα αναψυχής της μετά τις αποκαλύψεις ότι ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο είχε επισκεφθεί το Walt Disney World που βρίσκεται στην ίδια πόλη της Φλόριντας και εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτεθεί εκεί.

Ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο, ο Όμαρ Ματίν, είχε επισκεφθεί το πάρκο Walt Disney World τον Απρίλιο.

«Δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητα και προς το παρόν πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους ιδιοκτησίας μας» δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου μία εκπρόσωπος τύπου του κολοσσού των ΜΜΕ και του τομέα αναψυχής, η Τζάκι Γουόλερ.

Τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν ανιχνευτές μετάλλων, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους όπως επίσης «διαδικασίες που δεν θα είναι τόσο ορατές και θα έχουν να κάνουν με τεχνικές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας» πρόσθεσε η ίδια.

Ο διευθυντής του FBI (ομοσπονδιακή αστυνομία) Τζέιμς Κόμεϊ είχε πει χθες ότι οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Όμαρ Ματίν πράγματι είχε εξερευνήσει τους χώρους του Disneyworld και άλλες τοποθεσίες ως πιθανούς στόχους επιθέσεων.

Το περιοδικό People από την πλευρά του επιβεβαίωσε στον ιστότοπό του, επικαλούμενο μια ανώνυμη αστυνομική πηγή, ότι ο Ματίν επισκέφθηκε το πάρκο του Ορλάντο στην Φλόριντα (νοτιοδυτικές ΗΠΑ) μαζί με τη σύζυγό του Νουρ Ζαχί Σαλμάν.

Η ίδια η γυναίκα αποκάλυψε στις αρχές ότι ο άνδρας της εξέταζε το ενδεχόμενο μιας επίθεσης.

Η Disney λειτουργεί δύο θεματικά πάρκα στις ΗΠΑ, ένα στο Ορλάντο και ένα στο Λος Άντζελες (Disneyland).

Σε αυτά προστίθενται η Eurodisney κοντά στο Παρίσι, ένα πάρκο στο Τόκιο, ένα στο Χονγκ Κονγκ κι άλλο ένα που θα εγκαινιαστεί άμεσα στη Σανγκάη αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ