ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Χάρι: «Μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει» στη δίκη κατά της Mirror

Πρίγκιπας Χάρι: «Μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει» στη δίκη κατά της Mirror
Ο πρίγκιπας Χάρι στη δίκη εναντίον της Mirror AP/Frank Augstein

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η δίκη του Πρίγκιπα Χάρι εναντίον της βρετανικής Mirror, σχετικά με τους ισχυρισμούς του ότι τα βρετανικά ταμπλόιντ τον παρακολουθούσαν με παράνομους τρόπους.

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, έγινε και επίσημα το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έδωσε κατάθεση στο δικαστήριο εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Τόσο ο Πρίγκιπας Χάρι όσο και άλλοι 100, μήνυσαν με καταγγελίες τη Mirror για εκτεταμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών μεταξύ 1991 και 2011.

Η MGN αμφισβητεί τους ισχυρισμούς και αρνείται ότι υψηλόβαθμα στελέχη γνώριζαν για αδικήματα.

Στην κατάθεσή του, βρέθηκε στην δύσκολη θέση να μιλήσει για πολλά προσωπικά του βιώματα, προκειμένου να στοιχειοθετήσει ότι ήταν θύμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από όταν ήταν μαθητής.

Αναγκάστηκε να μιλήσει και για την περίοδο που είχε κολλήσει ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα το οποίο αργότερα έγινε γνωστό σε όλη τη Βρετανία.

Συγκεκριμένα είπε στο δικαστήριο ότι είχε προσβληθεί από λοιμώδη μονοπυρήνωση ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται με το φιλί.

Επιπλέον, πιστεύει ότι η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, έπεσε θύμα τηλεφωνικής παρακολούθησης το 1997 πριν από το θάνατο της.

Η δίκη παρακολουθείται με ενδιαφέρον όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και παγκοσμίως ως παραδειγματική καθώς το εάν κερδίσει ο ενάγων πρίγκιπας Χάρι θα αποτελέσει δεδικασμένο.

Αναλυτές λένε ότι ο Χάρι αν έχει αποδείξεις έστω και για μία από τις περιπτώσεις παρακολούθησης για τις οποίες κατηγορεί την MGN και τότε έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τη δίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ