ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Παραλίγο να χάσει τη ζωή του στα γυρίσματα του Deerhunter

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Παραλίγο να χάσει τη ζωή του στα γυρίσματα του Deerhunter
Ο κορυφαίος ηθοποιός, Ρόμπερτ ΝτεΝίρο AP/Andy Kropa

Το Deerhunter, αποτέλεσε μία από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, και για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις του στον κινηματογράφο.

Ωστόσο, χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης της ταινίας Michael Cimino, αποκάλυψε ότι ο πασίγνωστος ηθοποιός απαίτησε τη χρήση πραγματικών σφαιρών στη περίφημη σκηνή με τη ρώσικη ρουλέτα.

Ο John Cazale δέχτηκε χωρίς αντίρρηση την απαίτηση του, παρότι πριν από κάθε πάτημα της σκανδάλης τσέκαρε πάντα σε ποια θαλάμη θα χτυπούσε το «κοκοράκι» για να είναι σίγουρος πως δεν εκπυρσοκροτήσει το όπλο.

Μιλώντας στη Mirror, ο John Savage εκμυστηρεύτηκε πως ο Robert De Niro παραλίγο να πεθάνει κατά τη διάρκεια μιας άλλη, πιο επικίνδυνης σκηνής. Ήταν η σκηνή κατά την οποία οι Savage, De Niro και Walken διέσχιζαν μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Kwai όταν κόπηκαν τα καλώδια που τη συγκρατούσαν.

Ξαφνικά βρέθηκαν να κρέμονται σε ύψος 25 μέτρων ενώ από κάτω τους βρίσκονταν κοφτερά βράχια κι ένα ορμητικό ποτάμι. Ο Walken που ήταν ο πιο αθλητικός από τους τρεις, κατάφερε να πηδήξει στο ελικόπτερο που πετούσε από πάνω με την κάμερα, οι άλλοι δύο όμως έπρεπε να σκεφτούν τι θα κάνουν.

Ο De Niro τότε πήρε την πρωτοβουλία και είπε στον Savage ότι πρέπει να πάρουν το ρίσκο και να προσπαθήσουν να πηδήξουν στο νερό. Ο Savage φοβούμενος ότι ο De Niro ήταν ακόμα στο πετσί του ρόλου του τον φώναζε Michael για να τον τσεκάρει. Τότε o De Niro του είπε να μην τον φωνάζει με το όνομα του ρόλου του και ότι σοβαρολογεί.

Τελικά πήδηξαν και κατάφεραν να αποφύγουν τα βράχια, από καθαρή τύχη.

Την ίδια στιγμή το ελικόπτερο μπλέχτηκε στα κομμένα καλώδια της γέφυρας και επειδή το είδαν έγκαιρα οι Savage και De Niro τους ενημέρωσαν από κάτω για να το ξεμπλέξουν γρήγορα. Αν δεν το είχαν δει, το ελικόπτερο μπορεί να έπεφτε πάνω τους και η τραγωδία να έπαιρνε ανυπολόγιστες διαστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ