ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

STAYDREAM: Ντιζάιν και τεχνολογία σε έκθεση επιπλοποιίας στη Νέα Υόρκη

STAYDREAM: Ντιζάιν και τεχνολογία σε έκθεση επιπλοποιίας στη Νέα Υόρκη
INSTAGRAM

Μια «σουρεαλιστική πραγματικότητα» με την επωνυμία STAYDREAM σκηνοθέτησε προ καιρού η επιπλοποιία Stellar Works σε συνεργασία με τους ντιζάινερ του Creative Center της SONY.

Η εγκατάσταση, αξιοποιώντας ντιζάιν και τεχνολογία για να «φέρει στο εσωτερικό στοιχεία του εξωτερικού», αναδείκνυε μια σειρά νέων τρόπων με τους οποίους οι επισκέπτες μπορούν να έλθουν σε διάδραση με εσωτερικά οικίας.

Η εκδήλωση στο εκθετήριο της επιπλοποιίας στο 304 Canal Street στη Νέα Υόρκη παρουσίαζε τη νέα εννοιολογική κολεξιόν επίπλων της Stellar Works η οποία ενσωμάτωνε τεχνολογία SONY για να ζωντανέψει το κάθε έπιπλο με οπτικά και ακουστικά στοιχεία. Φωτεινές γραφίστικες προβολές σχεδιάστηκαν για να μεταμορφώνουν ταπετσαρίες τοίχου Calico ενώ από τα χωρίσματα δωματίου προέκυπταν ήχοι περιβάλλοντος ή τέχνη φώτων.

Παράλληλα, ένας πολυέλαιος είχε το σχήμα ενός σμήνους αιωρούμενων φώτων τα οποία αντιδρούσαν στις κινήσεις και ήχους των επισκεπτών, διαποτίζοντας την ατμόσφαιρα του χώρου. Όλες αυτές οι τεχνολογίες ολοκληρώνονταν με ένα υπνοδωμάτιο το οποίο τύλιγε τον επισκέπτη με απαλούς ήχους φύσης και εικαστικά που ηρεμούν.

«Είχα μια έμμεση υπόδειξη από τα εικαστικά σκηνικά που πάντα χρησιμοποιεί η Stellar Works. Τοποθετούν τα έπιπλά τους σε μια υπαίθρια σκηνή όπως ένα πάρκο, ένα δάσος ή μια ακροποταμιά. Εμπνεύστηκα σε τέτοιο βαθμό από τα εικαστικά σκηνικά και σκέφτηκα: μπορούμε ίσως να δημιουργήσουμε την ίδια ατμόσφαιρα. Ίσως ψηφιακά, μέσω τεχνολογίας, να νιώσουμε μέσα στο εσωτερικό την άνεση του έξω χώρου, τον άνεμο ή τον γαλήνιο ήχο από τα πουλιά ή τα δέντρα. Τότε βρήκαμε πώς να φέρουμε μέσα αυτά τα συναισθήματα του έξω» εξήγησε ο Hirotaka Tako, διευθυντής δημιουργικού στο Creative Center της SONY.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ