ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο ράπερ Drake είναι το τελευταίο θύμα… ιπτάμενου αντικειμένου στη διάρκεια συναυλίας

Ο ράπερ Drake είναι το τελευταίο θύμα… ιπτάμενου αντικειμένου στη διάρκεια συναυλίας
Ο ράπερ Drake στο φεστιβάλ Lollapalooza τον περασμένο Μάρτιο EPA/AILEN DIAZ

Ο Drake κάποτε τραγούδησε: «Πάρε με στο κινητό» («Call me on my cellphone», στο «Hotline Bling»), αλλά ποτέ δεν είπε να του πετάξουν ένα κινητό ενώ βρίσκεται πάνω στη σκηνή.

Αυτό ακριβώς φαίνεται να συνέβη στο Σικάγο την περασμένη Τετάρτη, αποτελώντας το τελευταίο περιστατικό σε έναν ανησυχητικά μακρύ κατάλογο παρόμοιων συμβάντων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ράπερ εμφανιζόταν στο United Center της Πόλης των Ανέμων στο πλαίσιο της περιοδείας του «It's All A Blur Tour», όταν ένα κινητό τηλέφωνο εκσφενδονίστηκε στη σκηνή και φαίνεται να χτύπησε τον Drake στο χέρι, όπως έδειξαν τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν θεατή της συναυλίας.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη περίπτωση σε μια σειρά καλλιτεχνών που έχουν γίνει στόχος αντικειμένων που πέταξαν θεατής στη σκηνή, όπως οι Pink, Bebe Rexha, Kelsea Ballerini και Ava Max.

Η Ballerini χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ένα βραχιόλι που της πέταξαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Άινταχο, όπως φαίνεται σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τραγουδίστρια τινάχτηκε τρομαγμένη στη μέση του τραγουδιού όταν το αντικείμενο τη χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να διακόψει το τραγούδι και να κατέβει από τη σκηνή.

Τον περασμένο μήνα, η Rexha κατέβηκε εσπευσμένα από τη σκηνή σε συναυλία της στη Νέα Υόρκη, όταν κάποιος της πέταξε ένα κινητό τηλέφωνο που τη χτύπησε στο κεφάλι. Ενημέρωσε τους θαυμαστές της στη σελίδα της στο Instagram την επόμενη μέρα λέγοντας: «Είμαι καλά» και δημοσίευσε κοντινές φωτογραφίες από τον τραυματισμό που υπέστη στο μάτι της.

https://www.instagram.com/p/CtrQQLDuoV3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ένας άνδρας από το κοινό της συναυλίας φέρεται να συνελήφθη και να κατηγορήθηκε για επίθεση σε βαθμό κακουργήματος επειδή χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο ως όπλο.

Περίπου την ίδια ώρα, πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν την Ava Max να δέχεται χτύπημα στο πρόσωπο από έναν άνδρα που όρμησε στη σκηνή στη συναυλία της στο Λος Άντζελες, προτού τον απομακρύνει η ασφάλεια.

Όσον αφορά την Pink, της πέταξαν ένα κεφάλι τυριού και ανθρώπινες στάχτες σε δύο πρόσφατες συναυλίες της.

Τα περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων έχουν προκαλέσει την κατακραυγή άλλων τρσγουδιστών, όπως η Adele και ο Charlie Puth.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συναυλίας στο Λας Βέγκας η Adele αστειεύτηκε: «Σας προκαλώ να μου πετάξετε κάτι, αν τολμάτε», αφού ρώτησε το κοινό αν έχουν παρατηρήσει ότι ο κόσμος φαίνεται να «έχει ξεχάσει τους γαμ… κανόνες συμπεριφοράς στις συναυλίες».

«Σταματήστε να πετάτε πράγματα στον καλλιτέχνη!» φώναξε η Adele.

Με πληροφορίες από: Drake is yet another artist targeted by a flying object on stage during a concert by Alli Rosenbloom, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ