ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του Έλτον Τζον έφτασε στο τέλος της

Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του Έλτον Τζον έφτασε στο τέλος της
Ο Έλτον Τζον AP Photo/Caisa Rasmussen

Με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το κομμάτι «Goodbye Yellow Brick Road», ολοκλήρωσε την μαραθώνια αποχαιρετιστήρια περιοδεία του στη Στοκχόλμη το Σάββατο (8/7) ο Έλτον Τζον, λέγοντας στους εκατομμύρια θαυμαστές του πως θα παραμείνουν στο «μυαλό, την καρδιά και την ψυχή».

«Ήσασταν υπέροχοι», είπε στο κοινό στο Tele2 Arena της Σουηδίας.

Ο 76χρονος ερμηνευτής έχει κερδίσει πέντε βραβεία Grammy σε μια θεαματική καριέρα 50 ετών και σχεδόν 4.600 εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το BBC.

Ο Έλτον Τζον απέτισε φόρο τιμής στους μουσικούς του και το συνεργείο του, μερικοί από τους οποίους περιοδεύουν μαζί του εδώ και πολλά χρόνια.

«Είναι πραγματικά απίστευτοι», είπε, «και είναι οι καλύτεροι, σας λέω, οι καλύτεροι».

Ξεκίνησε το σόου του με το Bennie and the Jets και συνέχισε να ερμηνεύει πολλές άλλες επιτυχίες, όπως το Philadelphia Freedom, Tiny Dancer, Rocket Man και Candle in the Wind.

Η περιοδεία του Farewell Yellow Brick Road ξεκίνησε στη Βόρεια Αμερική το 2018 και αυτή ήταν η δεύτερη συναυλία του στη Στοκχόλμη.

Η περιοδεία γύρισε όλο τον κόσμο, με τον Έλτον Τζον να παίζει μπροστά σε περισσότερους από έξι εκατομμύρια θαυμαστές. Μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες του, ήταν στο Glastonbury Festival τον περασμένο μήνα, όπου κατείχε την πρώτη θέση στο line up.

Εκείνη η συναυλία συγκέντρωσε ένα από τα μεγαλύτερα πλήθη στην ιστορία του φεστιβάλ και το βρετανικό τηλεοπτικό κοινό ανήλθε σε εκατομμύρια.

Στη συναυλία του στη Στοκχόλμη προβλήθηκε, μάλιστα, ένα βίντεο-μήνυμα από τους Coldplay, οι οποίοι περιόδευαν στη σουηδική πόλη του Γκέτεμποργκ την ίδια περίοδο.

Είναι μια από τις περιοδείες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις από ποτέ. Το περιοδικό Billboard αναφέρει ότι είναι το πρώτο που έφτασε σε πωλήσεις εισιτηρίων ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων (820.080.000 ευρώ).

Επιβεβαίωσε ότι «δεν θα έκανε ποτέ ξανά περιοδεία», αλλά μπορεί να κάνει κάτι «μοναδικό» στο μέλλον.

«Θέλω να χαρώ την οικογένειά μου, τους γιους μου, τον άντρα μου, τα πάντα. Το έχω κερδίσει», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ