ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η τάση #Barbiecore και το γούνινο παλτό του Κεν: Τι λέει η ενδυματολόγος της ταινίας

Η τάση #Barbiecore και το γούνινο παλτό του Κεν: Τι λέει η ενδυματολόγος της ταινίας
O Ράιαν Γκόσλινγκ AP Photo

Η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ είναι ένα φαινόμενο που η ενδυματολόγος Ζακλίν Ντουράν προσπαθεί ακόμα να κατανοήσει.

«Δεν είχα ιδέα ότι θα ήταν τόσο μεγάλο» ανέφερε η ενδυματολόγος στο Variety με αφορμή την έναρξη προβολής της ταινίας το Σαββατοκύριακο στους κινηματογράφους.

Ανάμεσα στις viral τάσεις που ξεκίνησε η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Μάργκο Ρόμπι και έχει καταλάβει τη βιομηχανία της μόδας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το #BarbieCore, φόρος τιμής στην κούκλα της Mattel που είναι πολύ θηλυκή και πολύ ροζ. Είναι η ροζ αισθητική που έχει γίνει βασικό στοιχείο της μόδας συνδυασμό με νοσταλγικά αξεσουάρ είναι η τελευταία τρέλα.

Στο πλαίσιο του φαινομένου, η βραβευμένη με Όσκαρ ενδυματολόγος συνεργάστηκε με το ThredUp, ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων ρούχων υψηλής ποιότητας, καθώς θέλησε να προσφέρει στους καταναλωτές έναν πιο βιώσιμο τρόπο συμμετοχής στη ροζ τάση του καλοκαιριού.

«Λατρεύω τα vintage ρούχα και πάντα μου άρεσαν. Ακόμα κι αν ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων που θέλουν να βιώσουν και να παίξουν και να είναι δημιουργικοί με το #Barbiecore μπορούν να απευθυνθούν στο ThredUp και να αγοράσουν vintage δημιουργίες για να δημιουργήσουν τη μοναδική τους εμφάνιση, τότε αυτό θα είναι υπέροχο» σημείωσε.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Valentino, Πιερπάολο Πιτσόλι έκανε την αρχή παρουσιάζοντας 48 διαφορετικά φούξια εμφανίσεις στη συλλογή του για το Φθινόπωρο 2022. Στη συνέχεια οι εμφανίσεις με τα φούξια σχέδια του φορέθηκαν σε σημαντικά γεγονότα. Τα χρώματα ροζ και φούξια κυριαρχον παντού και το hashtag #Barbiecore στο Tik Tok έχει συγκεντρώσει πολλά εκατομύρια views. Υπάρχουν προτάσεις και οδηγοί αγοράς για το ντύσιμο Barbie.

Αναφερόμενη στο έργο της στην ταινία η Ζακλίν Ντουράν εξήγησε ότι αξιοποίησε vintage δημιουργίες για τη γκαρνταρόμπα του Κεν που υποδύεται ο Ράιν Γκόσλινγκ και της Μάργκο Ρόμπι.

Προμηθεύτηκε κυρίως από την Αμερική vintage αθλητικά ρούχα για τον Κεν, αλλά δεν ήταν αρκετά για να ντύσει όλο το καστ, οπότε αναζήτησε και άλλα στο Λονδίνο.

Το λευκό «γούνινο» παλτό που φοράει ο Γκόσλινγκ είναι ψεύτικο είπε και πρόσθεσε: «Αλλά, αν κοιτάξετε προσεκτικά την εσωτερική επένδυση, προσθέσαμε σχέδια με άλογα», καθώς μετά την επίσκεψη στην Καλιφόρνια ο Κεν γοητεύεται από τα άλογα.

Η Ντουράν διευκρίνισε ότι όταν εκείνη και η Γκέργουικ προσπαθούσαν να αποφασίσουν πώς θα ήταν η όχι και τόσο τέλεια εκδοχή του Κεν, είχε δει μια φωτογραφία του Σιλβέστερ Σταλόνε να κάνει φορά γούνινο παλτό και αυτό έγινε η κύρια έμπνευσή της για το συγκεκριμένο στυλ του Κεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ