ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Αμερική κρατάει το όπλο της. Το Χόλιγουντ θέλει να την αφοπλίσει

Η Αμερική κρατάει το όπλο της. Το Χόλιγουντ θέλει να την αφοπλίσει

Καθώς νομοθέτες, media και πολίτες διχάζονται για τους όρους οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των θυμάτων από την ανεξέλεγκτη οπλοφορία συνεχώς αυξάνεται και το «αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να φέρεις πάνω σου όπλο» είναι η καυτή πατάτα στην επικαιρότητα των ημερών, οι ισχυροί της βιομηχανίας του θεάματος παίρνουν θέση.

Μουσικοί αστέρες αλλά και παράγοντες της showbiz συνυπογράφουν ανοιχτή επιστολή με πρωτοβουλία του Billboard απευθύνοντας μια έκκληση στην πολιτική και δικαστική εξουσία της χώρας.

Με τίτλο της «Σταματήστε τη βία με τα όπλα τώρα» η επιστολή φέρει την υπογραφή πολλών. Thom Yorke, Paul McCartney, Lady Gaga, James Corden, Demi Lovato, Trent Reznor, Beck, Iggy Pop, Katy Perry, Britney Spears, Yoko Ono, Michael Stipe, Lin-Manuel Miranda, Stevie Nicks, Pearl Jam, Courtney Love, Cher, Diplo, Kesha, Ringo Starr, Questlove, Pusha T, Rivers Cuomo, Sia, Selena Gomez, Talib Kweli, Wayne Coyne, Zayn, Alicia Keys, Andy Samberg και Barbra Streisand είναι μερικοί από όλους όσοι θέλουν να μπει ένα τέρμα στο αιματοκύλισμα της χώρας απαιτώντας από την πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί ένα ακόμη μακελειό σαν αυτό στο Ορλάντο.

billboard orlando cover

«Καλούμε το Κογκρέσο να κάνει περισσότερα για την πρόληψη της βίας των όπλων που σκοτώνουν περισσότερους από 90 Αμερικανούς κάθε μέρα και τραυματίζουν εκατοντάδες» αναφέρουν στην επιστολή με την οποία ζητούν αυστηρότερο έλεγχο υποβάθρου για κάθε πώληση όπλου και αποκλεισμό σε ανθρώπους ύποπτους για τρομοκρατία.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

Τιμώντας τα θύματα του μακελιού στο Oρλάντο

Σε παράλληλο χρόνο με πρωτοβουλία του δημιουργού των American Horror Story και Glee, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Ράιαν Μέρφι 49 διάσημοι τιμούν τα 49 θύματα του Pulse σε ένα συγκινητικό video διάρκειας 18 λεπτών.

Στο δραματικό film που έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ, «Human Rights Campaign», Τζέιν Φόντα, Emma Roberts, Sofia Vergara, Jamie Lee Curtis και άλλοι αφηγούνται μία προς μία την ιστορία ζωής των θυμάτων απαιτώντας επιτέλους έναν επίλογο στο μίσος του ανθρώπου στον άνθρωπο που οπλίζει τη σκανδάλη.

Απέτυχαν οι Δημοκρατικοί

Με την υποστήριξη του Μπαράκ Ομπάμα, Δημοκρατικοί βουλευτές πραγματοποίησαν πρόσφατα καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή των Αντιπροσώπων απαιτώντας αλλαγή στη Δεύτερη Τροπολογία.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν χαρακτήρισε την καθιστική διαμαρτυρία «διαφημιστικό τέχνασμα» απαγορεύοντας τελικά την εξαγωγή ψηφοφορίας για τα δύο νομοσχέδια που ζητούσαν οι Δημοκρατικοί.

Το πρώτο αφορούσε την επέκταση των ελέγχων του ιστορικού των υποψήφιων αγοραστών πριν από οποιαδήποτε αγορά όπλου, σε εμπορικές εκθέσεις ή στο διαδίκτυο, και το άλλο ήθελε να απαγορεύσει την απόκτηση όπλου σε πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε λίστες υπόπτων για τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για άλλα ζητήματα, ενώ οι Δημοκρατικοί βουλευτές φώναζαν "No bill, no break" («αν δεν υπάρξει νομοσχέδιο, δεν θα γίνει διάλειμμα»).

920x1240

ΔΗΜΟΦΙΛΗ