ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πωλείται το γνωστό «Whale House» στην Καλιφόρνια - Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του

Πωλείται το γνωστό «Whale House» στην Καλιφόρνια - Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του
Το Whale House Sotheby's

Μήπως έχετε 3,2 εκατομμύρια δολάρια και θέλετε να αγοράσετε ένα ακίνητο στη Νότια Καλιφόρνια; Αν ναι, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στο γνωστό «Whale House», το οποίο έχει το μακρόστενο σχήμα του θαλάσσιου θηλαστικού· η αρχιτεκτονική έμπνευση βρίσκεται μέσα στα δάση της Santa Barbara και διατίθεται από Sotheby's International Realty.

Χτισμένη το 1978 μετά από εργασίες τριών ετών, η παιγνιώδης οικία - τρία υπνοδωμάτια και τρία λουτρά συν ένας ξενώνας - είναι δημιούργημα του μηχανικού και αρχιτέκτονα Michael Carmichael που εμπνεύστηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Antoni Gaudí του οποίου το αισθητικό ύφος συνέβαλε στην εγκαινίαση του καταλανικού Μοντερνισμού στη Βαρκελώνη.

Εξωτερικά, το με εμβαδόν 241,5 τετραγωνικά μέτρα αρχιτεκτόνημα καλύπτεται με κυματιστά πέταυρα από κέδρο για να δένει με το δάσος που το περιβάλλει. Η μπροστινή πόρτα είναι, βεβαίως, το στόμα της φάλαινας.

Στο εσωτερικό, μια ελικοειδής σκάλα, ένα καλυμμένο με βράχο φρέατιο ανελκυστήρα και κυματιστοί τοίχοι καλυμμένοι με βενετσιάνικο γύψο.

Επιπλέον, 270 βιτρό.

Στο ισόγειο, το living room, η τραπεζαρία και ο χώρος της κουζίνας όπου η κουζίνα είναι λαξευμένη μέσα σε έναν καμπυλωτό τοίχο από πέτρα.

Στον πάνω όροφο, το ευρύχωρο κυρίως υπνοδωμάτιο ενώ ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο, στον τρίτο όροφο.

Η κοιλιά του «κήτους» - μια εσωτερική αυλή - είναι ιδανική για διασκέδαση, με μια μήκους σχεδόν 23 μέτρων λιμνούλα που επεκτείνεται μέσω ενός τούνελ σε μια μυστική σπηλιά όπου - στην ουρά του «κήτους» - περιμένει ο ξενώνας.

https://www.instagram.com/p/Cu8xGDgtY1c/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ