ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επιστροφή στη δεκαετία του 1980 - Η κονσόλα Pac - Man φτιαγμένη από 2.651 κυβάκια

Επιστροφή στη δεκαετία του 1980 - Η κονσόλα Pac - Man φτιαγμένη από 2.651 κυβάκια
Φωτογραφία αρχείου από στιγμιότυπο του παιχνιδιού Pac - Man UNSPLASH

Στη δεκαετία του 1980 μας «ταξιδεύει» η εταιρεία Pac - Man, με την κατασκευή μιας κονσόλας αποτελούμενης από 2.651 κυβάκια της γνωστής δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών.

Η «κονσόλα» δεν διαθέτει μόνο τον φερώνυμο χαρακτήρα και τους κακούς-φαντάσματα Blinky και Clyde αλλά και όλα τα απαραίτητα μηχανικά μέρη για να ενεργοποιηθεί το «κυνηγητό».

https://www.instagram.com/reel/Cs81KLqtBrd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μοντέλο του box set είναι μια αληθινή κονσόλα arcade game: συναρμολογώντας τα κυβάκια, ο παίκτης προσθέτει και ένα joystick που κινείται προς τέσσερις κατευθύνσεις και μια σχισμή για κέρματα η οποία φωτίζεται, ακριβώς όπως συναντά κανείς σε μια αληθινή κονσόλα.

Αν και δεν υπάρχει ανάγκη για κέρματα και το joystick δεν κινεί τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη και την παίκτρια να χρησιμοποιήσει μια μανιβέλα στο πλάι της οθόνης την οποία, καθώς τη γυρνούν μπορούν να κινήσουν τους χαρακτήρες μέσα στην οθόνη.

«Θελήσαμε να αναδημιουργήσουμε την εμπειρία της δεκαετίας του 1980 και τη χαρά που έπαιρνε, εκείνη την εποχή, ο κόσμος από τα arcade games» δήλωσε ο ντιζάινερ Sven Franic.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοιου τύπου συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, η παρουσίαση του παιχνιδιού αποκάλυψε μια διασκεδαστική πλευρά του χαρακτηριστικού κίτρινου χρώματος του Pac-Man: o Toru Iwatani, ο δημιουργός του παιχνιδιού είχε εμπνευστεί από το χρώμα που είχαν τα κυβάκια της LEGO.

Λόγω της πολυπλοκότητάς του, το σετ προτείνεται για ηλικίες 18 και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ