ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ταινία του Netflix που θα γίνει ο επόμενος «Λύκος της Wall Street»

Η ταινία του Netflix που θα γίνει ο επόμενος «Λύκος της Wall Street»
Κρις Έβανς, Άντι Γκαρσία και Έμιλι Μπλαντ σε σκηνή από την ταινία «Pain Hustlers» Netflix

Ως «Λύκος της Wall Street» με φαρμακευτικές εταιρείες περιγράφεται η νέα ταινία του Ντέιβιντ Γέιτς (σκηνοθέτης των τεσσάρων τελευταίων ταινιών «Χάρι Πότερ») που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 27 Οκτωβρίου.

Η επίσημη σύνοψη του «Pain Hustlers» είναι η εξής: Με το όνειρο να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για την ίδια και τη νεαρή κόρη της, η Λίζα (Έμιλι Μπλαντ) δέχεται μια δουλειά που της προτείνει ο Πιτ (Κρις Έβανς) σε μια αποτυχημένη φαρμακευτική start-up, όπου η γοητεία, η όρεξη και το θάρρος οδηγούν τη Λίζα σε μια πολυτελή ζωή και την εταιρεία στο κέντρο μιας εγκληματικής συνωμοσίας με φρικτές συνέπειες.

Και στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες, η πλοκή, η σκηνοθεσία και το γενικότερο ύψος μεταξύ δράματος και κωμωδίας μοιάζουν να έχουν πολλά κοινά με τον «Λύκο της Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Το «Pain Hustlers» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Έβαν Χιουζ, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς την πραγματική υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Insys και τις σκοτεινές επιχειρηματικές πρακτικές της. Συγκεκριμένα, ο Χιουζ αποκάλυψε πώς η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την κρίση των οπιοειδών, πουλώντας φάρμακα με φαιντανύλη ως παυσίπονα. Η εταιρεία χρησιμοποίησε επίσης κι άλλες σκοτεινές μεθόδους προκειμένου να πουλήσει τα φάρμακά της σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Μόλις πριν ένα μήνα το Netflix κυκλοφόρησε και μία μίνι σειρά γύρω από την κρίση των οποιοδειδών, το «Painkiller», που αφορά το ρόλο της Purdue Pharma στην παραγωγή του φαρμάκου OxyContin κατά τις πρώτες ημέρες της κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ