ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάρτιν Σκορσέζε: Ο κορυφαίος σκηνοθέτης διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό «indie film»

Μάρτιν Σκορσέζε: Ο κορυφαίος σκηνοθέτης διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό «indie film»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε AP/Andrew Medichini

Ο Μάρτιν Σκορσέζε διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό «indie film» (ανεξάρτητες ταινίες). Ο σκηνοθέτης μιλώντας στο IndieWire είπε ότι τέτοιες ταινίες θα πρέπει να προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες όπως και οι υπερπαραγωγές.

Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός μίας ταινίας ως «indie» διευκολύνει τις κινηματογραφικές αλυσίδες να αποφύγουν να συμπεριλάβουν τέτοιες ταινίες στο πρόγραμμά τους, σημείωσε.

«Το θέμα είναι ότι θα ήταν υπέροχο να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη όχι μόνο υπερπαραγωγές και franchise, αλλά και αυτό που θεωρείται τώρα "indie" κινηματογράφος. Δεν μου αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός», είπε ο Σκορσέζε.

«Νομίζω ότι είναι ταινίες για όλους, και θα ήθελα να δω μια υποστήριξη από τους κινηματογράφους, η οποία θα επέτρεπε στους ανθρώπους να θέλουν να επισκεφτούν μία αίθουσα για να δουν μια ταινία που δεν είναι απαραίτητα υπερπαραγωγή».

Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι τα στούντιο «δεν ενδιαφέρονται πλέον να υποστηρίξουν μεμονωμένες παραγωγές που εκφράζουν τα προσωπικά συναισθήματα ή τις προσωπικές σκέψεις και ιδέες των καλλιτεχνών. Και αυτό που συνέβη είναι να τις ονομάσουν "indie"».

Ο Σκορσέζε μίλησε για την κατακερματισμένη κινηματογραφική κουλτούρα στις αίθουσες λέγοντας στο περιοδικό Time: «Θα έπρεπε να είναι μία η κινηματογραφική κουλτούρα. Αλλά αυτή τη στιγμή όλα κατακερματίζονται και διαλύονται κατά κάποιον τρόπο… Δεν αρέσουν σε όλους τα μιούζικαλ. Δεν αρέσουν σε όλους τα γουέστερν. Δεν αρέσουν σε όλους οι γκανγκστερικές ταινίες ή τα νουάρ. Αλλά εκείνη την εποχή, απλώς πηγαίναμε σινεμά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ