ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει πως παραλίγο να πνιγεί στα γυρίσματα της ταινίας «Άβυσσος»

Ο Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει πως παραλίγο να πνιγεί στα γυρίσματα της ταινίας «Άβυσσος»
Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον AP Photo/Javier Corbalan

Την περιπέτεια που έζησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Άβυσσος» αποκάλυψε ο διάσημος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον.

Η ταινία γυρίστηκε στο Γκάφνι της Νότιας Καρολίνας, με τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Ωστόσο, για τις ανάγκες των γυρισμάτων κάποιοι από τους ηθοποιούς όπως ο Εντ Χάρις, υποχρεώθηκε σε υποβρύχια καταδυτική εκπαίδευση, ενώ ο 30χρονος τότε Κάμερον ήταν ήδη έμπειρος δύτης.

«Δουλεύαμε σε βάθος 30 μέτρων. Για να μπορώ να μετακινώ την κάμερα στον βυθό, φορούσα βάρη γύρω από τα πόδια μου και γύρω από τη μέση μου» είπε ο Κάμερον προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή ο εξοπλισμός του άρχισε να καταρρέει και κανείς από το συνεργείο δεν το είχε αντιληφθεί. Μέχρι τη στιγμή που τον είδαν οι «δύτες άγγελοι (ασφαλείας)».

«Ο δύτης ασφαλείας μου βάζει έναν ρυθμιστή στο στόμα που δεν είχε ελέγξει. Είχε παραμείνει στον πυθμένα της δεξαμενής για τρεις εβδομάδες και είχε ένα σκίσιμο στο διάφραγμα. Έτσι πήρα μια βαθιά ανάσα… νερού», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ το πλήθος άκουγε με κομμένη ανάσα.

«Σε εκείνο το σημείο οι δύτες σε κρατούν κάτω για να μην πάθεις εμβολή και αφήσεις τους πνεύμονές σου να υπερδιογκωθούν ανεβαίνοντας» εξήγησε, αν και σε αυτή την περίπτωση, παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή.

«Επειδή δεν με άφηνε να φύγω, και δεν είχα τρόπο να του πω ότι ο ρυθμιστής δεν λειτουργούσε τον χτύπησα στο πρόσωπο. Έτσι κολύμπησα ως την επιφάνεια και επέζησα» είπε ο Κάμερον με το πλήθος να τον χειροκροτεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ