ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χειμερινές εξορμήσεις στη φύση σε ξενοδοχεία με μενού από πολυβραβευμένους σεφ

Χειμερινές εξορμήσεις στη φύση σε ξενοδοχεία με μενού από πολυβραβευμένους σεφ

Με την 28η Οκτωβρίου να βρίσκεται προ των πυλών και τη χειμερινή σεζόν να προδιαθέτει για εκδρομές σε καταπράσινα βουνά και δάση, δύο ξενοδοχεία συνδυάζουν την πολυτελή διαμονή στη φύση με μενού από διάσημους σεφ.

Είναι πλέον γεγονός πως η χειμερινή σεζόν έχει ξεκινήσει, και μάλιστα πολύ δυναμικά. Οι νέες εστιατορικές αφίξεις στην πόλη διαδέχονται η μία την άλλη και η χρονιά δείχνει πως θα είναι το λιγότερο συναρπαστική. Όμως χειμώνας δεν σημαίνει μόνο εξόδους στην πόλη σε νέα εστιατόρια και μπαρ, αλλά και εκδρομές στη φύση, σε καταπράσινα βουνά, αλπικές λίμνες και πυκνά δάση. Μία ολοκαίνουρια ξενοδοχειακή άφιξη στην Αρκαδία και ένα διαχρονικά βραβευμένο ξενοδοχείο στο Μέτσοβο μας βάζουν ιδέες για εκδρομές στα βουνά, νωχελικά βράδια μπροστά στο τζάκι και δείπνα υψηλών προδιαγραφών με την υπογραφή δύο εκ των σημαντικότερων Ελλήνων σεφ της γενιάς τους.

ΜΑΝΝΑ και Αθηναγόρας Κωστάκος

Μία από τις πιο σημαντικές ξενοδοχειακές αφίξεις της χρονιάς, το ΜΑΝΝΑ άνοιξε τις πόρτες του μέσα στο καλοκαίρι στην Αρκαδία για να προσφέρει κορυφαίες εμπειρίες διαμονής, γαστρονομίας, wellness και sustainability. Σε υψόμετρο 1200μ. το 5άστερο ΜΑΝΝΑ, μέλος των Design Hotels, φωλιάζει μέσα σε ένα ιστορικά διατηρητέο κτήριο του 1929, στο κέντρο ενός παρθένου δάσους με έλατα, και είναι ένα ξεκάθαρα all-star project που έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα της εγχώριας και διεθνούς ξενοδοχειακής σκηνής.

Το σανατόριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1929 από την Άννα Μελά, αδελφή του Παύλου Μελά, για τους στρατιώτες των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής εκστρατείας, και μετά παρέμεινε για δεκαετίες κλειστό και ερημωμένο, ανακαινίστηκε πλήρως και πήρε νέα ζωή, επιστρέφοντας φέτος ως πολυτελές resort. Υπεύθυνοι για την αρχιτεκτονική ανανέωση είναι οι πολυβραβευμένοι αρχιτέκτονες και designers του K-Studio μαζί με το γραφείο Monogon, ενώ ο σχεδιασμός του φωτισμού ανήκει στην Ελευθερία Ντεκό, γνωστή μεταξύ άλλων και για το νέο φωτισμό της Ακρόπολης. Τα 32 δωμάτια χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, καθώς και από την «ενοποίηση» εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Γαστρονομικά τώρα ο βραβευμένος Έλληνας σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος κρατά στα ικανά χέρια του τη γευστική εμπειρία των επισκεπτών του ΜΑΝΝΑ με μενού που βασίζονται στην εποχικότητα και εμπνέονται από την Ελλάδα και τα αγνά προϊόντα της αρκαδικής γης. Τα πιάτα βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές και παρασκευάζονται με προϊόντα υψηλής ποιότητας, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, χειροποίητα ζυμαρικά και κρέατα αμιγώς της περιοχής. Σε ένα νεύμα στην ιστορία του κτιρίου, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ένα μπαρ σε στυλ φαρμακείου που σερβίρει μεγάλη ποικιλία από malt ουίσκι και οινοπνευματώδη ποτά από διάφορες χώρες του κόσμου. Τα ξεχωριστά συστατικά του μενού ποτών, που επιμελείται ο Αθανάσιος Κατσούλας, περιλαμβάνουν φρέσκα βότανα, που προέρχονται από τα υψίπεδα του Μαίναλου, και τοπικό μέλι ελάτης, ενώ ο καφές εδώ είναι specialty coffee από χαρμάνι αποκλειστικά σχεδιασμένο για το ΜΑΝΝΑ. Το wellness και η βιωσιμότητα βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο με ένα άκρως εντυπωσιακό spa και με πιστοποιημένες οικολογικές πρακτικές σε όλη τη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Grand Forest Metsovo και Γκίκας Ξενάκης

Το πολυβραβευμένο resort προσφέρεται ιδανικά για «αλπικές» αποδράσεις στη βόρεια Ελλάδα και για όσους αγαπούν τη ζωή στη φύση, καθώς είναι χτισμένο στην κορυφή ενός πρακτικά «ιδιωτικού λόφου» στα βουνά της Πίνδου σε υψόμετρο 1.350μ., αριθμό από τον οποίο παίρνει και το όνομά του το εστιατόριο-βασίλειο του βραβευμένου και πολυσχιδούς Έλληνα σεφ Γκίκα Ξενάκη. Το εστιατόριο μάλιστα απέσπασε πρόσφατα και γαστρονομική διάκριση σε έγκριτο ελληνικό γαστρονομικό θεσμό.

Ως consultant chef του ξενοδοχείου ο Γκίκας Ξενάκης ανανέωσε γευστικά ολόκληρο το project, με το εστιατόριο 1.350 να αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων, να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον πλούτο της γης της περιοχής και να δημιουργεί πιάτα με τη γνωστή του γαστρονομική φινέτσα και σωστά ισορροπημένο τοπικό χρώμα. Η πρωινή και η μεσημεριανή κάρτα κινούνται σε πιο απλούς τόνους, πάντα όμως μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του σεφ, ενώ στη βραδινή κάρτα παίζουμε σε πιο gastro-oriented τερέν με τα πιάτα να κερδίζουν χωρίς κόπο τις εντυπώσεις.

Το location του ξενοδοχείου είναι πραγματικά μοναδικό με τη θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές να δίνουν το τέμπο, τα δωμάτια να συνδυάζουν ανεπιτήδευτα την πολυτέλεια με τον τοπικό χαρακτήρα και το εντυπωσιακό μπαρ να τραβά τα βλέμματα τόσο με το design του όσο και με τη λίστα των signature cocktail, που και πάλι στηρίζονται σε τεράστιο βαθμό στην εποχικότητα και την τοπική πρώτη ύλη. Στα must η επίσκεψη στο spa με την glass-walled πισίνα και τις προσωποποιημένες θεραπείες, αλλά και οι εμπειρίες που διοργανώνονται από το ξενοδοχείο, όπως το συναρπαστικό κυνήγι μανιταριών ή τα workshops ανοίγματος φύλλου από γιαγιάδες της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ