ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ταινία animation βασισμένη σε παιδικό βιβλίο του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Ταινία animation βασισμένη σε παιδικό βιβλίο του Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ (AP Photo/David Richard)

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και η γαλλική κινηματογραφική εταιρεία Gaumont Film Company συγκέντρωσαν πολλούς αστέρες για την ταινία «High in the Clouds», την πολυαναμενόμενη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του παιδικού μυθιστορήματος περιπέτειας που έγραψε ο Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πρώην μέλος των Beatles.

Με έξι πρωτότυπα τραγούδια του ΜακΚάρτνεϊ, η οικογενειακή ταινία περιπέτειας, προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ, θα σκηνοθετηθεί από τον Τόμπι Γκένκελ με τη μουσική του Μάικλ Τζακίνο. Το σενάριο υπογράφει ο Τζον Κρόκερ.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ θα είναι η φωνή ενός από τους βασικούς χαρακτήρες. Δύο άλλοι μεγάλοι αστέρες της μουσικής είναι σε συζητήσεις για να συμμετάσχουν.

Η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2026. Η Gaumont έχει αναλάβει την παραγωγή μαζί με τον ΜακΚάρτνεϊ μέσω της εταιρείας του, MPL Communications, σύμφωνα με το Variety.

Η αγγλόφωνη ταινία ακολουθεί το ταξίδι ενός ξεροκέφαλου έφηβου σκίουρου, του Wirral, που ζει στο Gretschville, πόλη στην οποία η μουσική έχει απαγορευτεί από μια ντίβα-κουκουβάγια, την Gretsch, η οποία θέλει να είναι η μοναδική τραγουδίστρια. Αποφασισμένος να ανατρέψει την Gretsch και να φέρει τη μουσική πίσω στην πόλη του, ο Wirral ενώνει τις δυνάμεις του με μια underground μπάντα θρυλικών μουσικών που κρύβονται ψηλά στα σύννεφα, σε ένα μυστικό μέρος που ονομάζεται Harmonia.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έγραψε το "High in the Clouds" το 2005. Η ταινία μεγάλου μήκους πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα animation φιλμ που δημιουργούνται ανεξάρτητα στην Ευρώπη, χωρίς τη συμμετοχή στούντιο των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ