ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Release Athens 2024: Οι Pulp στην Αθήνα τον Ιούνιο

Release Athens 2024: Οι Pulp στην Αθήνα τον Ιούνιο
Συναυλία του συγκροτήματος Pulp AP Photo/Chris Pizzello

Τους Pulp υποδέχεται στην Πλατεία Νερού το Release Athens στις 20 Ιουνίου του 2024.

H κορυφαία μπάντα από το Sheffield επανενώθηκε το 2023, πραγματοποιώντας συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το επόμενο καλοκαίρι θα τους φέρει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να αποτελεί έναν από τους προορισμούς που επέλεξαν.

Με φροντμαν τον χαρισματικό Jarvis Cocker, οι Pulp χάρισαν το soundtrack της εφηβείας και της ενηλικίωσης σε μια ολόκληρη γενιά, παραμένοντας θριαμβευτικά επίκαιροι και αναγκαίοι έως σήμερα.

«Common People», «Disco 2000», «Something Changed», «Razzmatazz» , «Do You Remember The First Time?», «Babies», «Lipgloss», «Sorted for E’s & Wizz», «This Is Hardcore» είναι μόνο μερικά από τα αριστουργηματικά singles που μας χάρισαν, προσδίδοντας μία μοναδική ποιότητα σε αυτό που ονομάζεται pop μουσική.

Δικαιολογημένα μέρος της χρυσής τετράδας της Britpop σκηνής (Oasis, Blur, Suede οι άλλοι τρεις) οι Pulp δεν έμοιασαν ποτέ με τίποτε άλλο. Από το ξεκίνημά τους, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν ο Jarvis ήταν μόλις 15 ετών, ακολούθησαν έναν δικό τους ξεχωριστό δρόμο.

Είχαν το χάρισμα να μιλούν για πράγματα που είμαστε σίγουροί ότι τα έχουμε ζήσει κι εμείς (ή θα θέλαμε). Καθηλωτικοί, θεατρικοί και την ίδια στιγμή απόλυτα διασκεδαστικοί, όπως ακριβώς ο Jarvis Cocker. Ένας από τους καλύτερους στιχουργούς της γενιάς του, πνευματώδης, κομψός με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα στο βελούδινο σακάκι του, με τα μεγάλα κοκάλινα γυαλιά και τις μοναδικές χορευτικές κινήσεις του.

Οι Pulp διαλύθηκαν το 2002, επανενώθηκαν θριαμβευτικά για συναυλίες το 2011 και το ίδιο συνέβη και με τη φετινή περιοδεία τους, η οποία αποθεώθηκε από τους πάντες, χαρακτηρίζοντας τη σκηνική τους παρουσία εφάμιλλη των ένδοξων ημερών τους.

«Μια γιορτή, μια φορτισμένη νοσταλγική βραδιά, για το τότε και το τώρα», σαν αυτήν που θα ζήσουμε το βράδυ της 20ης Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού και το Release Athens 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ