ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέντε ιδιαίτερες εμπειρίες brunch δίνουν γεύση στο σαββατοκύριακο στην πόλη

Πέντε ιδιαίτερες εμπειρίες brunch δίνουν γεύση στο σαββατοκύριακο στην πόλη

Ίσως το μακροβιότερο γευστικό trend σε παγκόσμιο επίπεδο, τα brunch experiences καλά κρατούν. Παρακάτω πέντε must-visit spots για να βάλετε στο πρόγραμμα για το σαββατοκύριακο.

Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάμε για food trends τα πράγματα αλλάζουν συχνά, όχι μόνο από χρονιά σε χρονιά αλλά και από σεζόν σε σεζόν. Όμως μερικές τάσεις μάλλον ήρθαν για να μείνουν και η συνήθεια του brunch, ιδίως τα σαββατοκύριακα που όλοι διαθέτουμε περισσότερο χρόνο και πιο ανεβασμένη διάθεση, δείχνει να αποτελεί ένα από εκείνα τα trends που συνεχίζουμε να αγαπάμε με το ίδιο πάθος και προσήλωση όσα χρόνια και αν περάσουν. Και είναι λογικό, αφού μιλάμε για λαχταριστά, κοινώς αποδεκτά πιάτα, που απολαμβάνονται σε χαλαρούς ρυθμούς, με αγαπημένους ανθρώπους και συχνά πυκνά με τη συνοδεία cocktails. Υπάρχει κάτι καλύτερο για ένα ζωντανό Σάββατο ή ένα νωχελικό πρωινό Κυριακής; Παρακάτω τα πέντε brunch experiences που δεν πρέπει να λείπουν από την to-do λίστα σας για τη σεζόν που έρχεται, καθένα με το δικό μου μοναδικό χαρακτήρα!

Winter Garden: Το κομψό

Το κομψότερο brunch experience της Αθήνας επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά στο Winter Garden City Lounge του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, πάντα υπό την επιμέλεια του πολυβραβευμένου Executive Chef Αστέριου Κουστούδη, που να θυμίσουμε πως φέτος απέσπασε ξανά αστέρι Michelin (είχε κερδίσει το πρώτο του αστέρι στις πάλαι ποτέ εποχές του Vardis στο Πεντελικόν). Σε ένα σκηνικό σαν βγαλμένο από ταινία, με τις λινές πετσέτες, τα ασημένια μαχαιροπήρουνα και τα κρυστάλλινα ποτήρια να παίρνουν θέση πάνω στα αριστοτεχνικά στρωμένα τραπέζια απολαμβάνουμε το με διαφορά πιο regal brunch της πόλης, που φέτος γίνεται πιο διαδραστικό και ακόμη πιο ιδιαίτερο, αν κάτι τέτοιο φυσικά είναι εφικτό.

Καθόμαστε λοιπόν αναπαυτικά και υποδεχόμαστε το καλαθάκι με τα χειροποίητα pastries και τα συνοδευτικά τους -με απόλυτο highlight το θεϊκό βούτυρο με το μονόγραμμα του ξενοδοχείου αποτυπωμένο πάνω του-, το ελληνικό γιαούρτι με τα ολόφρεσκα φρούτα, τους πολύχρωμους χυμούς και τις κορυφαίες ποικιλίες σε καφέ ή τσάι, προτού μπούμε στα σοβαρά διλήμματα ανάμεσα σε πιάτα όπως ο αστακός thermidor, τα βιολογικά αυγά benedict με βασιλικό καβούρι, τα χειροποίητα ζυμαρικά με γέμιση από μοσχάρι και μπεσαμέλ από κατσικίσιο τυρί, τα οποία πλέον οι σεφ «ολοκληρώνουν» μπροστά μας στο τραπέζι. Τα επιδόρπια σερβίρονται φέτος δια χειρός των ίδιων των pastry chef στο πιο viral sweet corner της πόλης σε στυλ buffet και δεν ξέρουμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε, συνοδεύοντας το ποτήρι με τη σαμπάνια μας.

Mercato: Το ιταλικό

Σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές εμπειρίες brunch στην πόλη, το ιταλικό κυριακάτικο «τραπέζι» που στρώνεται στο ηλιόλουστο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Υπό την επιμέλεια του βέρου Σικελού σεφ Sergio Favata και της πολυτάλαντης ομάδας του, κάθε Κυριακή το Mercato μεταμορφώνεται σε μία αυθεντική ιταλική «αγορά» (=mercato), που γεμίζει φθόνο όλα τα buffet concepts που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα. Κάθε γωνιά είναι αφιερωμένη και σε κάτι διαφορετικό και απίστευτα γευστικό, με την καλύτερη πρώτη ύλη να βρίσκεται στο επίκεντρο και τη φαντασία να δείχνει να μην έχει όρια.

Από το live station με τα διάσημα χειροποίητα λαζάνια 100 στρώσεων του σεφ μέχρι τη σαλουμερία με τις εκλεκτές επιλογές από τις πιο ψαγμένες γωνιές της Ιταλίας, από το Crudo Di Pesce Bar όπου ο σεφ Manuel δίνει άλλο νόημα στα ωμά θαλασσινά μέχρι το corner με τα λαχταριστά ιταλικά τυριά και από το carving station με τις τέλεια ψημένες κοπές και τα ζουμερά κρέατα μέχρι τα κολασμένα γλυκά και το ακαταμάχητο Mercato Tiramisu Trolley του pastry chef Μιχάλη Χατζηκαλημέρη εδώ τα διλήμματα δεν έχουν τελειωμό. Προσθέστε στην εξίσωση και τα καλοφτιαγμένα brunch cocktails της έμπειρης ομάδας του μπαρ, και απολαύστε χωρίς τύψεις και δεύτερες σκέψεις.

Athénée: Το γλυκό

Το κοσμοπολίτικο Athénée για μια χρονιά ακόμη συνεχίζει τον θεσμό των guest pastry chefs στα γεμάτα ζωή κυριακάτικα brunch του και υποδέχεται στο lobby του τον Αντώνη Σελέκο. Ο pastry chef που έμαθε σε όλη την Αθήνα την ιταλική συνήθεια του panettone φέρνει μαζί του φυσικά το signature αριστούργημά του σε διάφορες εκδοχές, μαζί με τάρτες με λεμόνι, φρούτα του πάθους, mille feuille με ginger και κανέλα και πολλά άλλα που θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε για δύο ακόμη Κυριακές. Καθισμένοι αναπαυτικά στην κομψή σάλα του Athénée λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τις εξαιρετικές δημιουργίες του Αντώνη Σελέκου και της ομάδας του, πάντα με πρωταγωνιστή το Sourdough Signature Panettone.

Όμως οι εκπλήξεις της φετινής σύμπραξης δεν σταματούν εδώ, αφού από τις 18 Δεκεμβρίου θα μπορούμε όλοι να αγοράσουμε από εδώ το Signature Panettone & Spread που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη συνεργασία, σε περιορισμένο αριθμό, με την ειδικά σχεδιασμένη πολυτελή συσκευασία ιδανική για εμάς ή για δώρο στους αγαπημένους μας. Να σημειώσουμε πως την τελευταία Κυριακή του συγκεκριμένου guest, ο Αντώνης Σελέκος θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στο Athénée με την παρουσία του Στέλιου Παρλιάρου στο πιο γλυκό meeting της πόλης. Τα guests συνεχίζονται με τον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη στις 10 και 17 Δεκεμβρίου σε εορταστικό κλίμα με τόνους από ξηρούς καρπούς και φυσικά σοκολάτα.

New Hotel: Το design-friendly

Το brunch που είχε γίνει θεσμός πολύ πριν το συγκεκριμένο food trend καταλάβει την πόλη επιστρέφει ανανεωμένο σε ένα από τους πιο design-conscious χώρους του κέντρου. Τα εστιατόρια του New Hotel λοιπόν, όπου πρωταγωνιστεί η καινοτόμος upcycling αισθητική των αδελφών Campana γίνονται για ακόμη μία φορά το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε τις εμπνευσμένες γεύσεις που ετοιμάζει ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης.

Φέτος το brunch εδώ εμπλουτίζεται με πιάτα που έχουν αρώματα ελληνικά και επικεντρώνονται στην ποιοτική τοπική πρώτη ύλη και στις νοσταλγικές οικογενειακές συνταγές, όπως το French toast με καραμελωμένο παραδοσιακό τσουρέκι, οι λουκουμάδες με παγωτό βανίλια και μαριναρισμένες σταφίδες σε κονιάκ, η παραδοσιακή πίτα ημέρας, τα αυγά καγιανάς με σύγκλινο και φέτα Καλαβρύτων, τα μυρωδάτα προζυμένια ψωμιά, χωρίς να λείπουν φυσικά οι κλασικές αγαπημένες γεύσεις που όλοι έχουμε αγαπήσει, όπως τα λαχταριστά pancakes, οι φρεσκοψημένες σφολιάτες και το talk-of-the-town “smashed beef burger” με American Angus. Μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και sandwiches, αλλά και τα περίφημα “smoothies”, μας περιμένουν για να συμπληρώσουν την όλη εμπειρία με τον πιο γευστικό τρόπο.

Beefbar Athens: Το κοσμοπολίτικο

Το viral Monaco Style Beefy brunch του Beefbar Athens επιστρέφει στην αθηναϊκή Ριβιέρα και ενθουσιάζει τους λάτρεις του παγκοσμίως διάσημου restaurant brand με το μοναδικό του σκηνικό και τις ανανεωμένες γεύσεις του. Το mushroom toast, το lobster florentine, το steak & eggs ή το pearls & eggs, δηλαδή τα κρεμώδη scrambled eggs με χαβιάρι Oscietra, είναι μερικά μόνο από τα νέα πιάτα που κερδίζουν τις εντυπώσεις, ενώ εμβληματικά πιάτα του εστιατορίου, όπως ο Kobe gyros και το signature carpaccio, ενσωματώνονται στο brunch, δημιουργώντας ανατρεπτικούς συνδυασμούς. Το keto bowl και η salmon salad προσφέρουν υγιεινές και νόστιμες εναλλακτικές για τους ορκισμένους healthy lovers, ενώ ο πλούσιος μπουφές του Beefbar με τα viennoiseries μας βάζει σε σοβαρό πειρασμό με το περιφερόμενο trolley από το οποίο επιλέγουμε αυτά που μας αρέσουν.

Και αν τα κολασμένα διλήμματα δεν ήταν ήδη αρκετά, στο ανανεωμένο dessert menu συναντούμε τη νέα εκδοχή του soft cookie με καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό espresso, το sweet platter for two με διάφορα είδη boulangerie, όπως croissants, donuts και pancakes συνοδευόμενα από πραλίνες, σοκολάτες, αλατισμένη καραμέλα και πολλά ακόμη, καθώς και το νοσταλγικό lotus cheesecake. Παράλληλα, οι έμπειροι bartenders μας υποδέχονται με το Bloody Mary & Martini Station για να μας εκπλήξουν με μοναδικές, σαφώς πιο funky, εκδοχές των αγαπημένων μας classics.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ