ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Louboutin: «Το μυστικό για το καλό ντιζάιν είναι να είσαι πιστός στον εαυτό σου»

Louboutin: «Το μυστικό για το καλό ντιζάιν είναι να είσαι πιστός στον εαυτό σου»
AP

Ο φημισμένος σχεδιαστής των υποδημάτων με τις κόκκινες σόλες, ο Christian Louboutin, μιλά για την βιωσιμότητα και την δημιουργικότητα, τονίζοντας ότι το μυστικό του καλού ντιζάιν είναι να «είσαι πιστός στον εαυτό σου».

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παρέθεσε στο Dezeen μετά τα εγκαίνια του πρώτου του ξενοδοχείου στην Πορτογαλία, ο Γάλλος σχεδιαστής Christian Louboutin, αναφέρθηκε στην δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα.

«Το μυστικό για το καλό ντιζάιν είναι να είσαι πιστός στον εαυτό σου. Μπορείς να δεχθείς συμβουλές από άλλους αλλά στο τέλος, κάποιος πρέπει να είναι το αφεντικό: κάποιος πρέπει να αποφασίσει. Κάποια στιγμή, κάποιος πρέπει να αποφασίσει να είναι πιστός (στην αρχική ιδέα)» είπε.

Περισσότερο γνωστός για το ντιζάιν υποδημάτων, η καριέρα του απλώνεται σε πάνω από 40 χρόνια, στα οποία παρέμεινε πιστός στις δημιουργικές του παρορμήσεις· οι οποίες προσφάτως εκφράστηκαν στο τελευταίο του πρότζεκτ, ένα 13 δωματίων μπουτίκ ξενοδοχείο στο πορτογαλικό χωριό Melides, νοτίως της Λισαβόνας, το οποίο σχεδίασε σε συνεργασία με την αρχιτεκτόνισσα Madalena Caiado.

Παράλληλα ο Γάλλος σχεδιαστής στη συνέντευξη του ανέφερε το ξενοδοχείο Vermelho ως παράδειγμα του ότι πάντα παραμένει πιστός στον εαυτό του· αφηγήθηκε ότι είπε στην ομάδα «ας έχουμε πολλές καμινάδες - αυτόν τον τύπο που βλέπεις στις στέγες στη νότια Πορτογαλία - γιατί είναι πολύ όμορφο».

Οι αρχιτέκτονες δυσκολεύονταν να συνδέσουν όλες τις καμινάδες με τα τζάκια ώστε να λειτουργούν αλλά ο Louboutin επέμενε: «Απλώς θέλω τη στέγη με καμινάδες. Δεν χρειαζόμαστε καμινάδες που να λειτουργούν».

Η ομάδα ανησυχούσε ότι απλώς διακοσμητικές καμινάδες, στις οποίες η φόρμα δεν ακολουθούσε τη λειτουργία, ήταν προβληματικές επειδή «δεν χρησίμευαν», θυμήθηκε ο σχεδιαστής. «Αλλά είναι απολύτως το πιο όμορφο πράγμα. Το πιο σημαντικό είναι το ότι δείχνει όμορφο.

Στο τέλος τέλος, αυτό είναι το πιο σημαντικό» αντέτεινε. «Ένιωθα ότι στην αρχή ήμουν λίγο μόνος με το να ζητάω “ περισσότερες καμινάδες! Περισσότερες καμινάδες!” - επειδή στην πραγματικότητα ήταν απολύτως άχρηστες. Αλλά είναι μια χαρά να είναι (κάτι) άχρηστο, απολύτως μια χαρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ