ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αυτές είναι οι σειρές με τα περισσότερα πειρατικά downloads για το 2023

Αυτές είναι οι σειρές με τα περισσότερα πειρατικά downloads για το 2023
Ο Πέντρο Πασκάλ και η Μπέλα Ράμσεϊ στο «The Last of Us» του HBO HBO

Για αρκετά χρόνια στη σειρά, η ετήσια λίστα της ιστοσελίδας TorrentFreak με τις σειρές που ο κόσμος «κατέβασε» περισσότερο στους υπολογιστές του μέσω torrents, είχε στην πρώτη θέση το «Game of Thrones» του HBO. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι κυκλοφορίες της Disney+ ανέλαβαν να καλύψουν το κενό, με τα «Wandavision» και «The Mandalorian» να βρίσκονται στην κορυφή το 2020 και το 2021 αντίστοιχα. Πέρυσι τον τίτλο άρπαξε το πρίκουελ του «Game of Thrones», το «House of the Dragon» του HBO.

Φέτος στην πρώτη θέση είναι και πάλι το ΗΒΟ, αυτή τη φορά με τη σειρά «The Last of Us», που αποτελεί μεταφορά του δημοφιλούς video game.

Οι υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνονται από streaming πλατφόρμες όπως οι Disney+. Apple TV+, Paramount+ και Amazon Prime. Αξιοσημείωτη είναι η απουσία του Netflix, που επιβεβαιώνει ότι είναι μακράν η πλατφόρμα με τους περισσότερους συνδρομητές, και επομένως δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πειρατεία. Και δείχνει επίσης ότι πολλοί διστάζουν να πληρώσουν δεύτερη συνδρομή για υπηρεσία streaming, προκειμένου να αποκτήσουν π.χ το Disney+ με τις δημοφιλείς Marvel και Star Wars σειρές.

Πριν περάσουμε στη λίστα, να σημειώσουμε ότι αυτή βασίζεται στα downloads μέσω BitTorrent, που αντιπροσωπεύει ένα μικρό μέρος του τοπίου της πειρατείας. Οι περισσότεροι σήμερα χρησιμοποιούν ιστότοπους και υπηρεσίες streaming, για να βλέπουν παράνομα ταινίες και σειρές.

  1. The Last of Us – ΗΒΟ
  2. The Mandalorian – Disney+
  3. Loki – Disney+
  4. Ahsoka – Disney+
  5. Secret Invasion – Disney+
  6. Silo – Apple TV+
  7. Monarch: Legacy of Monsters – Apple TV+
  8. Tulsa King – Paramount+
  9. Gen V – Amazon Prime
  10. Ted Lasso – Apple TV+

ΔΗΜΟΦΙΛΗ