ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέα μουσική για ταινία του Μπάστερ Κίτον θα κάνει πρεμιέρα στη Λιουμπλιάνα

Νέα μουσική για ταινία του Μπάστερ Κίτον θα κάνει πρεμιέρα στη Λιουμπλιάνα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο μουσικό soundtrack για την ταινία του βωβού κινηματογράφου του Μπάστερ Κίτον Our Hospitality (1923) θα κάνει πρεμιέρα στη Λιουμπλιάνα το βράδυ της Πέμπτης.

Σε σύνθεση του Αντρέι Γκόριτσαρ, η ορχηστρική σύνθεση θα ερμηνευτεί ζωντανά για να συνοδεύσει την προβολή της κωμωδίας slapstick (χονδροειδούς χιούμορ) που καθόρισε την εποχή.

Σε σκηνοθεσία των Μπάστερ Κίτον και Τζον Μπλάιστοουν η ταινία είναι «μια χιουμοριστική άποψη για τον ανταγωνισμό οικογενειών και την αδελφική έχθρα πριν από τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο» αναφέρεται στον ιστότοπο του Cankarjev Dom, του μεγαλύτερου πολιτιστικού κέντρου της Σλοβενίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η προβολή. Ο Μπάστερ Κίτον πρωταγωνιστεί επίσης στην ταινία.

Πριν από την εκδήλωση, ο Αντρέι Γκόριτσαρ, πιανίστας και συνθέτης γνωστός για τις παρτιτούρες του για έργα του βωβού κινηματογράφου, καθώς και για άλλες μουσικές συνθέσεις, είπε ότι η νέα του μουσική είναι τόσο διαφορετική όσο και το φιλμ για το οποίο γράφτηκε, σύμφωνα με το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Από το 1996 είναι πιανίστας της Σλοβενικής Τανιοθήκης, η οποία βοήθησε στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τη νέα παρτιτούρα θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα του Φανταστικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ