ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αναβιώνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πλάκα - Το πρόγραμμα

Αναβιώνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πλάκα - Το πρόγραμμα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSΙ/φωτο αρχείου

Στη «Συνοικία των Θεών»  την Πλάκα, στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν τόσο περιφερόμενα (εν κινήσει) όσο και στατικά δρώμενα.

Η πρωτοβουλία για την αναβίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πλάκα γίνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην προσπάθεια του για περαιτέρω ανάπτυξη του κέντρου της Αθήνας και με έμφαση στην πολιτιστική μας παράδοση.

Κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, τα καταστήματα της περιοχής θα παραμείνουν ανοιχτά και θα έχουν προσφορές για όλους τους επισκέπτες.

Αναλυτικά

- Δρώμενα παρέλασης 17/3/2024, ώρα 6.00μμ - 9.30μμ (Σύνταγμα - Ερμού -Ευαγγελιστρίας- Πανδρόσου - Πλ. Μοναστηρακίου)

- Στατικά δρώμενα Πλ. Μοναστηρακίου 17/3/2024, ώρα 5.30μμ - 9.30μμ.

Η εκδήλωση για την αναβίωση του θεσμού των Αποκρεών στη Πλάκα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας και τον ΟΠΑΝΔΑ και η Φιλαρμονική του Δήμου θα δώσει ένα διαφορετικό τόνο στις εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Προσκαλούμε τους πολίτες της Αθήνας να λάβουν μέρος σε ένα τεράστιο υπαίθριο αποκριάτικο πάρτι στην πιο γραφική συνοικία της Αθήνας, στην Πλάκα.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σίγουρα θα θυμούνται ότι για πολλά χρόνια εκεί ήταν το επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Εμείς συμβάλουμε λοιπόν στην αναβίωση αυτού του εθίμου, με ξεκάθαρες στοχεύσεις.

Να προσφέρουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή την ευκαιρία στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας να βιώνουν μία αξέχαστη εμπειρία και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε στην τουριστική αναβάθμιση συνολικά της πόλης. Εξάλλου ως Ε.Ε.Α. έχουμε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου μέσω του προγράμματος «Agora Athens», δείγμα της βαρύτητας που δίνουμε στις αναπτυξιακές προοπτικές της Αθήνας, κάτι που θα τονώσει σημαντικά και το επιχειρείν.

Θέλω επίσης να σημειώσω την αγαστή συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων για τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Περιμένουμε λοιπόν την συμμετοχή των Αθηναίων στη μεγάλη μας γιορτή.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ