ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάργκαρετ Άτγουντ: Στην Μπιενάλε της Βενετίας θα παρουσιαστεί το νέο αντιπολεμικό της ποίημα

Μάργκαρετ Άτγουντ: Στην Μπιενάλε της Βενετίας θα παρουσιαστεί το νέο αντιπολεμικό της ποίημα

 Η Margaret Atwood 

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)

Ένα νέο ποίημα με τίτλο «The Disasters of War: A Sequel» το οποίο πραγματεύεται τις επιπτώσεις του πολέμου θα παρουσιάσει την Τρίτη 16 Απριλίου στη Μπιενάλε της Βενετίας, η γνωστή ποιήτρια Μάργκαρετ Άτγουντ.

Το εν λόγω ποίημα, δημοσιεύθηκε αποκλειστικά στον Observer και γράφτηκε για να παρουσιαστεί μαζί με περισσότερα από 200 έργα, συμπεριλαμβανομένων δημιουργιών των ζωγράφων Φρανθίσκο Γκόγια και Ότο Ντιξ, σε έκθεση σχεδιασμένη να τονίσει τη ματαιότητα της ανθρώπινης σύγκρουσης.

Το ποίημα της διάσημης συγγραφέως, Μάργκαρετ Άτγουντ με τίτλο «The Disasters of War: A Sequel» αναφέρεται στις δυνάμεις της καταστροφής, της φωτιάς και της βίας, σε γλώσσα που παρομοιάζει την εμπειρία της συναισθηματικής απώλειας με τη σωματική βλάβη του πολέμου.

Το ποίημά της Μάργκαρετ Άτγουντ, το οποίο θα αποκαλυφθεί ολόκληρο αύριο, έχει τίτλο από τη διάσημη σειρά 80 χαρακτικών του Γκόγια, «Los Desastres de la Guerra» (Οι Συμφορές του Πολέμου), που ολοκληρώθηκε μεταξύ 1810 και 1820.

Την έκθεση «Beati Pacifici» που επιμελήθηκε ο Γουίλιαμ Μπρους Σ. Μπέιλι περιγράφεται ως αντιηρωική ιστορία της δυτικής πολεμικής τέχνης με έργα που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα, προσφέροντας μια απόδειξη της δύναμης της τέχνης να παρακολουθεί και να αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου.

Η Καναδή ποιήτρια είναι περισσότερο γνωστή για την πεζογραφία της και για τη φεμινιστική της οπτική, αλλά έχει γράψει και ποίηση, μεταξύ άλλων τις συλλογές, Double Persephone (1961), The Circle Game (1964) και The Animals in That Country (1968).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ