ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μουσικά ντοκιμαντέρ στο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα

Μουσικά ντοκιμαντέρ στο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη είναι προ των πυλών και στις φετινές επιλογές περιλαμβάνεται μια σειρά από ντοκιμαντέρ για μουσικούς από τον κόσμο της ροκ, της ποπ, της κάντρι και της ηλεκτρονικής/χορευτικής μουσικής που ξεχώρισαν.

Το 23ο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα αρχίζει στις 5 Ιουνίου με την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Diane von Furstenberg: Woman in Charge» για τη ζωή της σχεδιάστριας μόδας και πολιτιστικού συμβόλου Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ που σκηνοθέτησαν ο Τρις Ντάλτον και η Σαρμίν Ομπέιντ-Τσινόι.

Παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει το ντοκιμαντέρ «Liza: A Truly Terrific Absolutely True Story» του Μπρους Ντέιβιντ Κλάιν για τo είδωλο του Μπρόντγουεϊ, την τραγουδίστρια και ηθοποιό, Λάιζα Μινέλι και τις βαθιές, δημιουργικές σχέσεις με τους μέντορες και τις επιρροές της.

Τα ντοκιμαντέρ «They All Came Out to Montreux» για το Φεστιβάλ Τζαζ στην Ελβετία που συμπληρώνει 50 χρόνια και «Satisfied» για την πρωταγωνίστρια του μιούζικαλ «Hamilton» Ρενέ Ελίζ Γκόλτζμπερι, ταινία για τον αείμνηστο σούπερσταρ της ηλεκτρονικής/χορευτικής μουσικής Avicci, με τίτλο «Avicii – I’m Tim» στην οποία συμμετέχουν ο Κρις Μάρτιν των Coldplay και ο DJ Ντέιβιντ Γκέτα και το μουσικό φιλμ για την καριέρα του παραγωγού της techno Καρλ Κρεγκ «Desire: The Carl Craig Story» περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Θα προβληθούν επίσης ντοκιμαντέρ για τον τραγουδιστή, ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα Χάρι Μπελαφόντε «Following Harry», για την τραγουδίστρια της alternative rock της δεκαετίας του 1990 Άνι ΝτιΦράνκο «1-800-ON-HER-OWN» και το «Linda Perry: Let It Die Here» για την πρώην τραγουδίστρια των 4 Non Blondes που έγινε παραγωγός και συνθέτρια, στο οποίο εμφανίζονται η Ντόλι Πάρτον και η Κριστίνα Αγκιλέρα.

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται 103 ταινίες από 114 σκηνοθέτες από 48 χώρες — από το ρεκόρ των 13.016 υποβολών.

Επιπλέον, οι μισές από τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος σκηνοθετήθηκαν από γυναίκες και το 35% (36) σκηνοθετήθηκαν από μαύρους, αυτόχθονες και έγχρωμους - BIPOC δημιουργούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ