ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Στροφή στην ποιότητα» υπόσχεται η Disney, με λιγότερες ταινίες της Marvel

«Στροφή στην ποιότητα» υπόσχεται η Disney, με λιγότερες ταινίες της Marvel

Το «Deadpool & Wolverine» θα είναι η μοναδική ταινία από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel που θα κυκλοφορήσει φέτος η Disney

Marvel Studios / Disney

Η Disney σχεδιάζει να κυκλοφορεί λιγότερες ταινίες κάθε χρόνο και να «επικεντρωθεί περισσότερο στην ποιότητα» στα βασικά της franchise, μετά από μια σειρά θεαματικών αποτυχιών στο box office.

Ο γίγαντας του Χόλιγουντ μειώνει τις παραγωγές από το κινηματογραφικό (και τηλεοπτικό πλέον) σύμπαν της Marvel, το οποίο αύξησε τις κυκλοφορίες του τα τελευταία χρόνια, καθώς η Disney ξεκίνησε μια δαπανηρή προσπάθεια να αντιμετωπίσει το Netflix.

«Εργάζομαι σκληρά με το στούντιο για να μειώσουμε την παραγωγή και να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ποιότητα», δήλωσε ο Μπομπ Άιγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Disney, σε αναλυτές της Wall Street. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Marvel».

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι υπηρεσίες streaming ψυχαγωγίας της Disney, Disney+ και Hulu, απέφεραν απροσδόκητα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο∙ είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έβγαλε χρήματα από την δαπανηρή είσοδό της στη μάχη του streaming.

Όμως οι μετοχές της Disney υποχώρησαν απότομα την Τρίτη (7/5), σημειώνοντας πτώση 10% κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, αφού το Disney+ δεν κατάφερε να προσθέσει τον αριθμό συνδρομητών που ανέμεναν οι αναλυτές, και η πρόβλεψη για τα κέρδη της ευρύτερης εταιρείας έπεσε επίσης κάτω από τις προσδοκίες.

Αισιοδοξία για τα σίκουελ

Μια σειρά από πρόσφατες ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού της Disney – συμπεριλαμβανομένων των «The Marvels», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου», «Ευχή» και «Στοιχειωμένο Αρχοντικό» – τα βρήκαν σκούρα στα ταμεία πέρυσι, χαλώντας τα συνεχή ρεκόρ του στούντιο τα τελευταία χρόνια.

Όμως ο Άιγκερ, ο βετεράνος που είχε βγει στη σύνταξη και κλήθηκε να επιστρέψει για να οργανώσει την αντεπίθεση της Disney, δήλωσε ότι αισθάνεται «υπέροχα» για την λίστα των επερχόμενων κυκλοφοριών της.

INSIDE2.jpg

Ασιόδοξη δηλώνει η Disney για τις επιδόσεις του σίκουελ «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2», που θα προβληθεί το καλοκαίρι

Disney / Pixar

Σε αυτές περιλαμβάνονται σίκουελ όπως το «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» της Pixar, το «Βαϊάνα 2» και το «Deadpool & Wolverine» της Marvel. Ένα ακόμα σίκουελ, το «Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων» κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Ο Άιγκερ δηλώνει ικανοποιημένος με την ισορροπία της εταιρείας μεταξύ πρωτότυπων ταινιών και σίκουελ. «Υπάρχει μεγάλη αξία στα σίκουελ», είπε στους επενδυτές, καθώς αποτελούν μέρος γνωστών franchises που απαιτούν λιγότερα έξοδα προώθησης.

Πρώτη φορά κέρδη από το streaming

Τα συνολικά έσοδα της Disney αυξήθηκαν κατά 1% στα 22,1 δισ. δολάρια το τρίμηνο έως τις 30 Μαρτίου, ενισχυμένα από τις ισχυρές επιδόσεις των θεματικών πάρκων και των θέρετρών της. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 69% στα 657 εκατ. δολάρια.

Ενώ οι υπηρεσίες streaming ψυχαγωγίας της Disney έβγαλαν για πρώτη φορά τα έξοδά τους, δημιουργώντας λειτουργικά κέρδη 47 εκατ. δολαρίων από ζημίες 587 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν, η Disney προετοίμασε τους επενδυτές για «ηπιότερες» επιδόσεις στο τρέχον τρίμηνο.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι η πορεία μας προς την κερδοφορία στο streaming δεν θα είναι γραμμική», δήλωσε ο Άιγκερ.

Το Disney+ ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, στο δρόμο που χάραξε το Netflix, ενώ θα αρχίσει επίσης να προβάλλει κάποια ζωντανά αθλητικά γεγονότα μέσω μιας περιορισμένης συνεργασίας με το ESPN, το αθλητικό δίκτυο της Disney, αργότερα φέτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ