ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στοκχόλμη: Η «φτηνή» κορώνα γεμίζει τα στάδια για την Τέιλορ Σουίφτ - Το χρηματιστήριο της ποπ σταρ

Στοκχόλμη: Η «φτηνή» κορώνα γεμίζει τα στάδια για την Τέιλορ Σουίφτ - Το χρηματιστήριο της ποπ σταρ

Σαρώνει η Τέιλορ Σουίφτ όπου κι αν εμφανιστεί. Η περιοδεία Eras Tour concert μετά από το πα΄ρισι πήγε στη Στοκχόλμη

AP Photo/Lewis Joly

Η Στοκχόλμη υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 17/5, το αστέρι της ποπ μουσικής Τέιλορ Σουίφτ στον δεύτερο σταθμό στην Ευρώπη της περιοδείας «Eras Tour», προς όφελος των ξενοδοχείων και των εμπορικών επιχειρήσεων της σουηδικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 150.000 άνθρωποι θα παρακολουθησουν τις συναυλίες, εκ των οποίων 120.000 ήρθαν ειδικά για αυτό το γεγονός στην σκανδιναβική πόλη.

Στο Goldrush, τραγούδι από το άλμπουμ της Evermore (2020), η διάσημη τραγουδίστρια διαβεβαιώνει πως δεν αγαπάει τον «πυρετό χρυσοθηρίας», όμως η σκανδιναβική πόλη δεν κρύβει τη χαρά της για την έλευσή της και στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της γράφει με υπερηφάνεια «Καλωσήρθες στο Swiftholm».

Με την αποδυνάμωση της σουηδικής κορόνας, το να έρθουν σε μία από τις τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Στοκχόλμη μπορεί να αποδειχθεί μια σχετικά καλή συμφωνία για τους θαυμαστές της ποπ σταρ, παρά την εκτόξευση των τιμών των δωματίων στα ξενοδοχεία.

«Συνολικά, περίπου 150.000 άνθρωποι θα πάνε σε αυτές τις συναυλίες στη Στοκχόλμη, εκ των οποίων 120.000 θα έρθουν ειδικά για αυτό το γεγονός και εμείς εκτιμάμε ότι θα ξοδέψουν περίπου μισό δισεκατομμύριο σουηδικές κορόνες (40,5 εκατομμύρια ευρώ) κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εδώ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καρλ Μπέργκβιστ, επικεφαλής οικονομολόγος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Στοκχόλμης.

Το χρήμα κινείται

«Πρόκειται για δαπάνες διαμονής, γευμάτων ή μετακινήσεων. Η τιμή του εισιτηρίου της συναυλίας και το ταξίδι με το αεροπλάνο δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τους υπολογισμούς του Εμπορικού Επιμελητηρίου, αλλιώς τα έξοδα θα ήταν πολύ πιο αυξημένα», συμπλήρωσε.

Αφότου κατέκτησε το Παρίσι, η Τέιλορ Σουίφτ φθάνει στη Στοκχόλμη, το μοναδικό σταθμό της στη βόρεια Ευρώπη, για τρεις συναυλίες, στις οποίες θα δώσουν το «παρών» θαυμαστές της από 130 χώρες.

«Υπάρχει πρόβλημα εάν θέλετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αυτό το Σαββατοκύριακο, διότι η Στοκχόλμη μετρά περίπου 40.000 δωμάτια, επομένως 80.000 κρεβάτια, ενώ ήρθαν στην πόλη 120.000 άνθρωποι!», σύμφωνα με τον Καρλ Μπέργκβιστ.

Taylor Swift Concert POP STAR ERAS TOUR

Εκατοντάδες φανς κατέφθασαν στην Στοκχόλμη από τις γύρω περιοχές (και όχι μόνο) για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ

AP Photo/Lewis Joly

Οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία, τα οποία καταγράφουν πλέον πληρότητα 100%, εκτοξεύτηκαν «κατά περίπου 295%», υπογράμμισε.

«Από τη στιγμή που πήραμε την πληροφορία ότι αυτές οι τρεις συναυλίες θα πραγματοποιούνταν εδώ, υπήρξε αμέσως μια μεγάλη ζήτηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άσα Λίλζα, εμπορική διευθύντρια της αλυσίδας ξενοδοχείων Ligula Hospitality Group.

«Αυτό οδήγησε σε μια σημαντική αύξηση των τιμών. Σε ένα από τα ξενοδοχεία μας, η τιμή (ενός δωματίου) φέτος, για αυτό το διάστημα του Μαΐου, είναι υψηλότερη κατά 300 κορώνες (26 ευρώ) κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τον προηγούμενο έτος», εξήγησε.

Ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας Έρικ Τέντεεν τονίζει ότι η μαζική προσέλευση των “Swifties” στη Στοκχόλμη για το Σαββατοκύριακο είναι επίσης ένδειξη μιας υποτιμημένης κορόνας.

«Το να έρθει κανείς στη Στοκχόλμη προφανώς συμφέρει», διαπίστωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά των “Swifties“, όπως οι ίδιοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα.

«Ξόδεψα περίπου 7.500 κορώνες (643 ευρώ) συνολικά για τρία εισιτήρια. Νομίζω ότι το αξίζουν», είπε η 21χρονη Φιλίπα, η οποία πήγε νωρίς σήμερα το πρωί για να πιάσει σειρά μπροστά από το στάδιο, στο οποίο θα φιλοξενηθεί η συναυλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ