ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Jerome Colson: Στόχος μας είναι να φέρουμε τους επισκέπτες σε ουσιαστική σύνδεση με την Κέα

Jerome Colson: Στόχος μας είναι να φέρουμε τους επισκέπτες σε ουσιαστική σύνδεση με την Κέα

Ο Γενικός Διευθυντής του One&Only Kea Island μιλάει αποκλειστικά στο CNN Greece μόλις λίγες ημέρες πριν το πιο πολυαναμενόμενο hotel opening της σεζόν.

Το One&Only Kéa Island ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο νησί της Κέας την 1η Ιουνίου, μέσα σε μία έκταση 65 εκταρίων που απλώνεται πάνω από τη θάλασσα και να γράψει τη δική του λαμπερή σελίδα στην ιστορία της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα. Ο Γενικός Διευθυντής του ολοκαίνουριου resort, Jerome Colson, είναι ο υπεύθυνος για να μεταφέρει τη μαγεία One&Only για πρώτη φορά στις Κυκλάδες και του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις και το όραμά του αποκλειστικά στους Movers & Shakers of Greek Hospitality του CNN Greece.

Διαθέτοντας μακρά εμπειρία σε αντίστοιχης σημασίας openings, ο Jerome Colson, Βέλγος στην καταγωγή και ορκισμένος λάτρης των σπορ, προέρχεται από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του One&Only Desaru Coast, διευθύνοντας το resort από πριν την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι το 2022 με μεγάλη επιτυχία, κατορθώνοντας να συμπεριληφθεί στην Travel + Leisure It List 2021 και στην Condé Nast Traveller’s Hot List 2021.

OneandOnly_KeaIsland_Bedroom_Wide.jpg

Με το One&Only Kéa Island να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες, πώς εξασφαλίζετε πως, όχι απλώς θα ικανοποιήσει, αλλά θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μας;

Ομολογώ πως όσες φορές και να το έχεις ξανακάνει, ένα τόσο σημαντικό ξενοδοχειακό λανσάρισμα είναι πάντα μία πρόκληση, ειδικά όταν μιλάμε για το επίπεδο αριστείας της One&Only. Κατά την προσωπική μου άποψη, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς είναι να τελειοποιήσει και να κάνει fine-tuning της εκπαίδευσης των συνεργατών του, φροντίζοντας για όλες τις λεπτομέρειες κάθε παρεχόμενης υπηρεσίας.

Εμείς το επιτυγχάνουμε φέρνοντας συνεργάτες από άλλα One&Only ξενοδοχεία για να βοηθήσουν τους νέους μας συναδέλφους να κατανοήσουν πλήρως και να κατακτήσουν τη φιλοσοφία των στάνταρ του brand μας. Άλλωστε το σχεδόν «διαισθητικό» και απόλυτα προσωποποιημένο σέρβις και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι μερικά από τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν το One&Only Kéa Island τόσο μοναδικό.

Πώς αντιμετωπίσατε τα προβλήματα στελέχωσης του ξενοδοχείου, κάτι για το οποίο τόσος λόγος γίνεται στην ελληνική αγορά, και όχι μόνο;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αντιμετωπίσεις τέτοιο τύπου θέματα, αλλά όπου υπάρχει πρόθεση υπάρχει και λύση. Δουλέψαμε σε διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να εξασφαλίσουμε πως οι επισκέπτες μας θα βιώσουν το επίπεδο αριστείας που αναμένουν από το brand μας. Ξεκινήσαμε από την τοπική κοινωνία, προσλαμβάνοντας ανθρώπους του νησιού που είχαν εκπαίδευση και προϋπηρεσία σε διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι όμως παράλληλα αποτελούν σημαντικούς πυλώνες του resort μας, και τους προσφέραμε σχετική κατάρτιση και δεξιότητες που να μπορούν να αξιοποιηθούν σε αντίστοιχους ρόλους, όπως επί παραδείγματι ένας sommelier.

Ταυτόχρονα προσφέρουμε στους συνεργάτες μας πολλές ευκαιρίες για διαρκή εκπαίδευση και εξέλιξη, το οποίο θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό. Φυσικά και διοργανώσαμε και ημέρες καριέρας, εκπαίδευσης και καμπάνιες πρόσληψης προσωπικού. Είναι αλήθεια πως ωφεληθήκαμε και από το γεγονός πως το resort μας είναι καινούριο, κάτι που λειτουργεί θελκτικά για τους υποψήφιους εργαζομένους, και από το opening του One&Only Aesthesis το Νοέμβριο που ήδη επέδειξε το επίπεδο του brand μας.

Kea_Island_Ioulida-Town.jpg

Πώς θα βοηθήσει το resort τους επισκέπτες να γνωρίσουν τους κρυμμένους θησαυρούς και να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό του νησιού της Κέας;

Νιώθουμε πως έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τους επισκέπτες μας να ανακαλύψουν τη μαγεία αυτού του μοναδικού νησιού και να δώσουμε πίσω κάτι στον τόπο που μας φιλοξενεί και αποτελεί πλέον το σπίτι μας. Αυτό για εμάς αποτελεί προσωπική υπόθεση, οπότε είμαστε αποφασισμένοι να τοποθετήσουμε την τοπική κοινωνία στο επίκεντρο και να προβάλουμε το νησί αυτό καθαυτό, την αυθεντικότητά του και τη συναρπαστική κουλτούρα και τον πολιτισμό του.

Πρόκειται για ένα αληθινό νησί, με αληθινούς ανθρώπους και αληθινές ιστορίες να μοιραστεί. Γι’ αυτό άλλωστε και βάλαμε αυθεντικές τοπικές φιγούρες στον πυρήνα της opening καμπάνιας μας. Όπως συμβαίνει με κάθε One&Only, έχουμε συγκεντρώσει έναν αριθμό exclusive εμπειριών για τους επισκέπτες μας, οι οποίες τους τοποθετούν στην καρδιά του νησιού, από το να γνωρίσουν τοπικούς παραγωγούς μέχρι να ανακαλύψουν κρυμμένους αρχαιολογικούς χώρους, θέλουμε να τους εμπνεύσουμε και να τους βοηθήσουμε να βιώσουν αυθεντικές εμπειρίες.

Το “Secrets of Kea” δεν είναι μία ακόμη λίστα με δραστηριότητες, είναι ουσιαστικές εμπειρίες ζωής στο νησί, που δημιουργήθηκαν από αληθινούς ανθρώπους για αληθινούς ανθρώπους.

1716202654570-513093346-221017_OneOnly_KeaIsland_Exterior_Fireplace_MASTER.jpg

Πώς πιστεύετε πως θα επηρεάσει το τουριστικό τοπίο της Κέας η άφιξη του ultra-premium αυτού brand;

Το νησί της Κέας ταιριάζει πολύ με το προφίλ των επισκεπτών της One&Only, οι οποίοι είναι ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικές εμπειρίες σε μοναδικούς προορισμούς. Οπότε μπορούμε να πούμε πως αυτός ήταν σίγουρα ένας «επιτυχημένος γάμος». Πρέπει να έχουμε επίσης στο μυαλό μας το γεγονός πως ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να μείνουν στο resort είναι περιορισμένος, και πως αυτοί οι επισκέπτες έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο ταξιδιωτικό προφίλ.

Κατά συνέπεια πιστεύω πως η παρουσία του One&Only Kea Island και του υπερπολυτελούς brand μας μόνο θετική απήχηση μπορεί να έχει στις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του νησιού συνολικά, καθώς στο τέλος της ημέρας θα οδηγήσει μοιραία σε αναβάθμιση των υποδομών του νησιού, όπως φέρνοντας καλύτερες ακτοπλοϊκές υπηρεσίες, ενισχύοντας το οδικό δίκτυο, βελτιώνοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες κλπ. Όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη σημασία του σεβασμού προς την αυθεντικότητα και την αγνή φύση του νησιού.

221017_OneOnly_KeaIsland_Lounge_0195_MASTER-scaled.jpg

Ποιος είναι ο ρόλος των πολλαπλών γαστρονομικών επιλογών στην εμπειρία του σύγχρονου luxury ταξιδιώτη;

Η γαστρονομία είναι πάντα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στις εμπειρίες φιλοξενίας. Έτσι και εμείς έχουμε επικεντρωθεί στο να παρέχουμε αξιομνημόνευτες γευστικές εμπειρίες στους επισκέπτες μας, προωθώντας την ελληνική κουζίνα και τις τοπικές γεύσεις. Να πούμε πως η μαγειρική ομάδα μας απαρτίζεται μόνο από Έλληνες και δουλεύουμε με τοπικά προϊόντα από προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς, παρέχοντας στους σεφ μας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η γη και η θάλασσα της Κέας και προσφέροντας στους επισκέπτες μας εξαίσιες μεσογειακές γεύσεις.

Το γευστικό κομμάτι συμπληρώνεται από μία εκτενή λίστα κρασιών που θα συναρπάσει τους wine lovers με τον ελληνικό αμπελώνα να καλύπτει ένα 80% των επιλογών. Το νέο Bond Beach Club φιλοδοξεί να φέρει νέα ζωή και ενέργεια στο εστιατορικό και bar σκηνικό του νησιού, με τον καταξιωμένο σεφ Δημήτρη Κότσαλη να είναι υπεύθυνος για το εξαιρετικό μεσογειακό και ασιατικό fusion μενού που θα σερβίρεται εδώ.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε οπωσδήποτε το υπέροχο project “The Chefs Series”, που θα φέρνει στις κουζίνες μας guest chefs από One&Only resorts από όλο τον κόσμο. Αυτή η γαστρονομική «γιορτή» θα προσφέρει στους επισκέπτες μας μοναδικές εμπειρίες και ταυτόχρονα θα φέρει σε επαφή διεθνείς σεφ με τη μοναδική ελληνική κουζίνα και τα απίθανα τοπικά προϊόντα της, προωθώντας τη διάδραση διαφορετικών τύπων κουζίνας. Είναι ένα απίστευτα δημιουργικό και συναρπαστικό project.

OneandOnly-Kea-Island_Diving.jpg

Κατά την άποψή σας, ποιες είναι οι τρεις τοπ εμπειρίες που προσφέρονται εδώ;

Είναι τόσο δύσκολο να επιλέξω μόνο τρεις! Τέλος πάντων, αν όντως πρέπει, θα πω τις καταδύσεις, καθώς με τη συνοδεία τοπικών δυτών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα βάθη του Αιγαίου και να δουν ιστορικά ναυάγια και θαλάσσια πάρκα. Μετά φυσικά είναι οι εμπειρίες wellness, και εννοώ το spa και τις εγκαταστάσεις και τα προγράμματα fitness, καθώς το στούντιο που έχουμε σχεδιάσει για τη γιόγκα προσφέρει απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και έχουμε γήπεδα μπάσκετ, τένις, ακόμη και padel, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, spa με απίστευτες θεραπείες βασισμένες σε τοπικά φυσικά συστατικά από το νησί, αλλά και μία πισίνα υπερχείλισης που ενώνει τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο του spa, ο οποίος να πούμε πως καταλαμβάνει τρία επίπεδα και καλύπτει 1.700 τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος νομίζω πως θα διαλέξω τις βόλτες με τα e-bikes και τις εμπειρίες hiking, καθώς επιτρέπουν στους επισκέπτες μας να εξερευνήσουν το νησί με e-bike και να επισκεφθούν την Ιουλίδα, τον Φάρο στο Βουρκάρι, την Ιερά Μονή της Παναγίας Καστριανής κλπ. Είναι σημαντικό να πούμε πως σε συνεργασία με μία ομάδα αρχαιολόγων έχουμε σχεδιάσει περιπατητικά μονοπάτια σε αρχαιολογικά μνημεία, όπως η αρχαία Καρθαία.

Πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας wellness για τον σύγχρονο traveller;

Είναι γεγονός πως η αγορά του luxury travel αλλάζει, καθώς οι επισκέπτες όλο και περισσότερο επικεντρώνονται σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, που δεν επιθυμούν να διαταράσσεται όταν ταξιδεύουν. Το νέο μας resort είναι ένα άκρως ενδεικτικό παράδειγμα αυτής της νέας και διαρκώς εξελισσόμενης τάσης, καθώς οι επισκέπτες μας μπορούν να διατηρήσουν το healthy lifestyle τους με εμπειρίες wellness και κορυφαίες εγκαταστάσεις fitness.

221017_OneOnly_KeaIsland_Bathroom_Basin_0273_MASTER.jpg

Εκτός από το ξενοδοχείο, το One&Only Kéa Island διαθέτει και ιδιωτικές κατοικίες. Γιατί πιστεύετε πως ανθίζουν διαρκώς αυτού του τύπου οι real estate επενδύσεις;

Υπάρχει ισχυρή εμπιστοσύνη στο brand μας, γεγονός που επηρεάζει την απόφαση αγοράς από ιδιώτες που αναζητούν ποιότητα, αποκλειστικότητα και γοητεία στην επένδυσή τους. Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών αυτών κατοικιών έχουν πρόσβαση σε όλο το One&Only resort, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά στην πόρτα τους, μαζί με το ποιοτικό σέρβις και τις κορυφαίες εγκαταστάσεις που αυτό προσφέρει. Είναι σαν να απολαμβάνει κανείς το καλύτερο και από τους δύο κόσμους! Οι κατοικίες μας έρχονται μαζί με πάρα πολλά προνόμια και πλεονεκτήματα, ενώ απολαμβάνουν αβίαστου και επαγγελματικού management. Για τους high net worth αγοραστές που έχουν προτίμηση στο brand μας τα πλεονεκτήματα είναι ξεκάθαρα.

Από την εμπειρία σας και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής νούμερα, πιστεύετε πως η σεζόν θα είναι καλή για την Ελλάδα από τουριστικής απόψεως;

Τολμώ να πω 100% «ναι»! Θεωρώ πως αυτή τη χρονιά θα δούμε αύξηση στους ultra-luxury ταξιδιώτες στη χώρα, και πιστεύω πως ο συνδυασμός των δύο One&Only resorts επί ελληνικού εδάφους θα παίξει το ρόλο του σε αυτό. Οι πιστοί μας επισκέπτες μπορούν να ωφεληθούν σημαντικά από αυτόν το υπερπολυτελή «δίδυμο» πυρήνα εμπειριών, ανακαλύπτοντας τη λάμψη της αθηναϊκής Ριβιέρας και τους θησαυρούς της πόλης, συνοδευόμενα από την οργανική αυθεντικότητα της Κέας. Είναι κυριολεκτικά ο τέλειος συνδυασμός!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ