ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ θα ήθελε να μην τη λέτε φεμινίστρια

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ θα ήθελε να μην τη λέτε φεμινίστρια

"Δεν είμαι φεμινίστρια. Δεν νομίζω ότι ανήκω σε αυτή την κατηγοριοποίηση. Πιστεύω στις γυναίκες, πιστεύω στην ισότητα ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν και δεν θέλω πλέον να διαχωρίζω τα πράγματα μεταξύ τους" λέει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Σε συνέντευξη της στην αμερικανική έκδοση του Marie Claire η σταρ που όρισε μια ολόκληση γενιά γυναικών που μετά το Sex and the City επιστρέφει στα τηλεοπτικά δρώμενα με τη σειρά Divorce θέλει να διαχωρίσει τη θέση της από μια γενίκευση που δεν την χαρακτηρίζει.

"Βαρέθηκα το διαχωρισμό. Θέλω απλά οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται με ίσους όρους" προσθέτει κρατώντας αποστάσεις από έναν όρο που συχνά έχει "κακοποιηθεί", παρερμηνευθεί, δαιμονοποιηθεί.

"Η Τζένιφερ Λόρενς αξίζει τα ίδια χρήματα με οποιονδήποτε συμπρωταγωνιστή της. Η Έμα Γουάτσον είναι μια υπέροχη νεαρή γυναίκα και είναι σημαντικό για την ίδια να μιλάει για θέματα γυναικείας ισότητας. Οι γυναίκες πληρώνουν τους λογαριασμούς, καταφέρνουν πράγματα. Όσο νωρίτερα το κατανοήσουμε αυτό τόσο καλύτερα θα γίνουν τα πράγματα" συμπληρώνει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ που συντάσσεται με τη Μέριλ Στριπ στη θέση της απέναντι στο τι σημαίνει "φεμινισμός" σήμερα.

Sarah Jessica Parker Marie Claire Magazine September 2016 Issue Tom Lorenzo Site 1

Αιρετική ή απλά λογική; Η 51χρονη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ θέλει από όλους να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που ανταμείβει τους πάντες για την αξία, πέρα από το φύλο τους. Αν η βιομηχανία του θεάματος είναι αρκετά ώριμη για να ξεκινήσει ένα διάλογο μαζί της απομένει να το δούμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ