ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όταν η Νάταλι Πόρτμαν απογοήτευσε την Λορίν Μπακόλ, έγινε καλύτερη

Όταν η Νάταλι Πόρτμαν απογοήτευσε την Λορίν Μπακόλ, έγινε καλύτερη

Είναι σχεδόν αδιανόητο στους περισσότερους να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος αδιάφορος ως προς το ταλέντο της Νάταλι Πόρτμαν.

Η ηθοποιός που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο σε ηλικία 12 ετών θεωρείται, εύλογα, μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και ένα πρόσωπο που κουβαλάει, πέρα από ομορφιά, δύναμη ερμηνευτική και πηγαίο, πλούσιο ταλέντο.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η απόφοιτος του Harvard σταρ σε συνέντευξη για την ταινία που η ίδια σκηνοθετεί "Α Tale of Love and Darkness" (Ιστορία αγάπης και σκότους) η ντίβα του Χόλιγουντ Λορίν Μπακόλ, δεν εκτίμησε καθόλου το ταλέντο της όταν και συνεργάστηκαν για την ταινία μικρού μήκους "Eve" το 2008.

Τότε η ντίβα του Μαύρου Κύκλου Πόρτμαν σκηνοθέτησε τη ντίβα του παλιού Χόλιγουντ και η τελευταία κάθε άλλο παρά εντυπωσιάστηκε από τις σκηνοθετικές της ικανότητες.

"Θα είμαι ειλικρινής" διευκρίνισε, η βραβευμένη με Όσκαρ, Πόρτμαν. "Η Μπακόλ ένιωσε, όπως πληροφορήθηκα αργότερα, ότι δυσκολευόμουν πολύ να πω αυτό που ήθελα και δυσκολευόμουν να την πείσω πως είμαι το ‘αφεντικό’". Στο φιλμ μικρού μήκους "Eve" η Λορίν Μπακόλ που έγραψε ιστορία με τις ερμηνείες, το στιλ και τον μύθο της που συνόδευε πάντα αυτόν του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, έδωσε το μεγάλο μάθημα ζωής στην Νάταλι Πόρτμαν και συνέβαλε στην ‘απελευθέρωση’ της.

Natalie Portman Directing

Σήμερα, πριν η ταινία της "Ιστορία αγάπης και σκότους" που βασίζεται στα ιδιαιτέρως ευπώλητα απομνημονεύματα (2002) του συγγραφέα Άμος Οζ και είναι γυρισμένη εξολοκλήρου στην εβραϊκή γλώσσα έχει μάθει πλέον να διεκδικεί αυτό που θέλει. Να απαιτεί από τους συνεργάτες και τον εαυτό της το καλύτερο/ Σήμερα η 35χρονη ηθοποιός και σκηνοθέτης αναπολεί τη διδακτική συνάντηση με την Μπακόλ, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2014 σε ηλικία 89 ετών.

"Ήμουν μόνο 26 χρονών τότε και μου ‘τα έψαλλε’ και είχε απόλυτο δίκιο. Αλλά ήταν απόλυτα επαγγελματίας, παρά το γεγονός ότι δεν της είχα κάνει καμία εντύπωση. Ήταν εκπληκτική από κάθε άποψη" πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ