ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αυτό το μωρό λυγίζει το Instagram όσο κοιμάται

Αυτό το μωρό λυγίζει το Instagram όσο κοιμάται

“Τι να κάνετε όταν το μωρό σας κοιμάται;” είναι ένα ερώτημα που δεν έχουν πολλοί γονείς. Οι περισσότεροι πασχίζουν να κοιμίσουν τα μωρά τους για να έχουν λίγο περισσότερο χρόνο να ξεκουράσουν τον εαυτό τους.

Όχι όμως η φωτογράφος από το Λος Άντζελες, Laura Izumikawa, που είναι τόσο ερωτευμένη με την τεσσάρων μηνών κόρη της ώστε απαθανατίζει κάθε στιγμή της, ειδικά όταν κοιμάται.

Με αναφορές στην ποπ κουλτούρα των καιρών μας η Joey Marie Choi μεταμορφώνεται σε Jon Snow, Pikachu ή Beyoncé, γίνεται τα πάντα με μια μόνο προϋπόθεση. Να κοιμάται.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου της κόρης της, η Izumikawa ντύνει την μικρή με κοστούμια σε πορτρέτα ενός πολύ αστείου, δίκαιου ύπνου που είναι ήδη viral.

Οι φωτογραφίες της Joey Marie έχουν αναδείξει το λογαριασμό της στο Instagram σε πηγή έμπνευσης, αν όχι κουράγιου για όσους γονείς προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να κοιμίζουν τα παιδιά τους περισσότερο.

Ακολουθούν συμβουλές από την παιδίατρο του Mothersblog για τον ύπνο του βρέφους που δεν κοιμάται όπως η JMC

14052215 1051597998210854 175038880 n

«Προσπαθήστε να είναι το μωρό σας ήρεμο και ήσυχο όταν κατά την διάρκεια της νύχτας χρειαστεί να το αλλάξετε ή να το ταΐσετε, κάνοντας απαλές και ήρεμες κινήσεις και όχι βιαστικές και απότομες ώστε να μην το ξυπνήσετε τελείως.

Κατά την διάρκεια της ημέρας να παίζετε αρκετά μαζί του. Όσο παίζετε, του μιλάτε και ασχολείστε μαζί του θα καθυστερεί τον ύπνο την ημέρα κι έτσι θα κοιμάται περισσότερες ώρες τη νύχτα.

Βάλτε το μωρό σας για ύπνο στο κρεβάτι του όταν είναι ακόμη ξύπνιο αλλά δείχνει να νυστάζει. Αυτό θα βοηθήσει να μάθει το παιδί σας αργότερα να πηγαίνει για ύπνο μόνο του στο κρεβάτι του. Αν το έχετε στην αγκαλιά σας πάντα μέχρι να κοιμηθεί εντελώς μπορεί να το δυσκολεύει στο να ξανακοιμηθεί όταν θα ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Περιμένετε μερικά λεπτά πριν ανταποκριθείτε στη γκρίνια του μωρού σας. Δείτε πρώτα αν θα ξανακοιμηθεί από μόνο του σε λίγα λεπτά. Αν συνεχίζει να κλαίει, πηγαίνετε κοντά του να δείτε τι συμβαίνει, χωρίς όμως να ανάψετε το φως ή να παίξετε μαζί του ή να το πάρετε αγκαλιά.

Αν σε λίγα λεπτά δεν ηρεμήσει, παρόλο που είστε κοντά του και σας ακούει να του μιλάτε ήρεμα και να το παρηγορείτε, τότε σκεφτείτε τι μπορεί να το ενοχλεί. Μπορεί να κλαίει επειδή πεινάει ή χρειάζεται αλλαγή πάνας ή δεν αισθάνεται καλά και ίσως πονάει».

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ