ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Prince: Ανοιχτή στο κοινό η βίλα όπου άφησε την τελευταία του πνοή

Prince: Ανοιχτή στο κοινό η βίλα όπου άφησε την τελευταία του πνοή
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/DIRK WAEM

Το Paisley Park, η ιδιοκτησία του εμβληματικού καλλιτέχνη Prince που πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 57 ετών, θα μετατραπεί σε μουσείο.

Στο θρυλικό συγκρότημα, το οποίο εκτείνεται σε 5.000 τετραγωνικά μέτρα κοντά στη Μινεάπολη θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό από την 6η Οκτωβρίου, μία εβδομάδα περίπου πριν από τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή του στην πόλη, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί καλλιτέχνες και φίλοι του 'πρίγκιπα'.

Σύμφωνα με το σχέδιο που κατατέθηκε, οι τουρίστες θα συμμετέχουν σε ξεναγήσεις διάρκειας 70 λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα στούντιο ηχογράφησης, την αίθουσα εκδηλώσεων και το NPG Music Club, έναν χώρο που ο Prince κρατούσε μυστικό.

Η Τάικα Νέλσον, η αδελφή του καλλιτέχνη, δήλωσε ότι ο αστέρας της ποπ μουσικής επιθυμούσε εδώ και καιρό να δοθεί η ευκαιρία στους θαυμαστές του να επισκέπτονται το Paisley Park, όπου διέμενε από το 1987.

"Μονάχα κάποιες εκατοντάδες άνθρωποι είχαν την σπάνια ευκαιρία να επισκεφθούν την οικία του όταν εκείνος ζούσε" επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου διευκρινίζοντας ότι ο αδελφός της "εργαζόταν ενεργά προκειμένου να καταφέρει να υποδεχθεί τους επισκέπτες του στο ακίνητό του".

16535451

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/CRAIG LASSIG (Θαυμαστές έξω από τη βίλα του Prince)

"Σύντομα, οι θαυμαστές του από κάθε γωνιά του κόσμου θα μπορούν να επισκεφθούν τον κόσμο του Prince για πρώτη φορά όταν θα ανοίξουμε τις πόρτες αυτού του απίστευτου χώρου" συνέχισε η ίδια.

Στο μουσείο θα εκτεθούν χιλιάδες προσωπικά αντικείμενα, ιδίως κοστούμια που επέλεγε για τις εμφανίσεις του στη σκηνή, αλλά και μουσικά όργανα, οχήματα κ.ά. Όπως ακριβώς συνέβαινε στις εορτές που διοργάνωνε, το μουσείο θα σερβίρει χορτοφαγικά εδέσματα και καθόλου αλκοόλ.

Το εισιτήριο θα στοιχίζει 38,50 δολάρια και για τους VIP πάνω από 100 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ