ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ολική επαναφορά της Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι γεγονός

Η ολική επαναφορά της Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι γεγονός
Twitter

Ένα νέο album που κερδίζει διθυραμβικές κριτικές & μια βιογραφική ταινία κάνουν την 34χρονη πριγκίπισσα της ποπ πιο επίκαιρη από πάντα και έτσι η ατάκα που καθιέρωσε (βλέπε "It's Britney, bitch!") γίνεται σύνθημα που έχει ήδη κατακτήσει τα media.

Aπό τη μία το δίκτυο Lifetime ετοιμάζει ταινία για τη ζωή της πριγκίπισσας της ποπ μουσικής, η οποία θα προβληθεί το 2017. Με τίτλο "Μπρίτνεϊ" (τι άλλο;) το διάρκειας δύο ωρών βιογραφικό φιλμ θα είναι ένα ταξίδι στη ζωή της Σπίαρς, από τα παιδικά της χρόνια στη Λουιζιάνα, μέχρι τον δεσμό της με τον Τζάστιν Τίμπερλέικ, τους επώδυνους χωρισμούς, τη μητρότητα αλλά και τη σκληρή, πολύ δημόσια, κατάρρευση της το 2007, όταν η Σπίαρς κινηγούσε παπαράτσι με ομπρέλα και ξύριζε το κεφάλι της με ένα βλέμμα σχεδόν άδειο.

britney spears attacks suv paparazzi

Η ηθοποιός, η Αυστραλή Νατάσα Μπασέτ, η οποία συστήθηκε στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή της στην ταινία "Χαίρε, Καίσαρ!" των αδελφών Κοέν είναι εξαιρετικά χαρούμενη που θα υποδυθεί την αγαπημένη πριγκίπισσα της ποπ ωστόσο η Σπίαρς δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την βιογραφική αυτή τηλεοπτική παραγωγή που θέλει να υπενθυμίσει στο κοινό όλα όσα η Σπίαρς ίσως θέλει να αφήσει πίσω.

"Με τραγικό τρόπο κι ενώ το αστέρι της Μπρίτνεϊ εξακολουθεί να λάμπει, η ιδιωτική της ζωή καταρρέει μετά το διαζύγιο των γονιών της και τον χωρισμό της με τον Τζάστιν που έγινε πρώτο θέμα στις ταμπλόιντ. Η συμπεριφορά της σύντομα επισκιάζει την επιτυχία της σαν είδωλο της ποπ μουσικής. Ένας σύντομος γάμος με τον παιδικό της φίλο και ένας δεύτερος αποτυχημένος γάμος με τον χορευτή Κέβιν Φέντερλάιν μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης" αναφέρει η περίληψη του Lifetime.

Βέβαια η Σπίαρς είναι πολύ απασχολημένη με το πραγματικό comeback της που προετοίμασε από τότε που εμφανίστηκε λίγο καιρό πριν στα Billboard Music Awards κάνοντας την τηλεθέαση να χτυπήσει κόκκινο.

Αυτό που φέρει τίτλο "Glory"

Πανέτοιμη να εμφανιστεί στα VMA της Κυριακής (μια επιστροφή που περιμένουν οι εχθροί και οι φίλοι της) η Σπίαρς επιστρέδει στη δισκογραφία μετά από περίπου 3 χρόνια απουσίας. Αν και οι κριτικές του όγδοου album της “Britney Jean” ήταν μάλλον μέτριες το ένατο studio album της κερδίζει σε εντυπώσεις τα media.

"H Mπρίτνεϊ Σπίαρς κάνει ένα θριαμβευτικό comeback" σημειώνει το Rolling Stone για την επιλογή της Σπίαρς να πειραματιστεί στο "Glory" με καινούρια είδη μουσικής, παραμένοντας ωστόσο το κορίτσι που αγάπησε η Αμερική όταν την παρακαλούσε να την κατακτήσει ακόμη μια φορά λέγοντας "Hit me baby one more time". Το Daily Beast είναι συγκλονισμένο από την επιστροφή της. Οι υπόλοιποι συμφωνούν -με εξαίρεση τους New York Times.

"Eαν χορεύω/ η μουσική είναι καλή" λέει σε ένα στίχο από το album της η Σπίαρς που κατάφερε να βγει τελικά αλώβητη από όλα όσα (εξωφρενικά δημόσια) έζησε για να είναι σήμερα μια βασίλισσα του Λας Βέγκας, μια μητέρα δύο αγοριών που αγαπάει να τρώει σαλάτα Caesar, έχει ένα πολύ αστείο, πολύ δημοφιλή και πολύ απλό Instagram account και το μόνο που θέλει είναι να περνάει καλά -ιδανικά με κάποια πιτσιρίκια γύρω της.

Η Σπίαρς δεν άλλαξε, είναι αυτό που ήταν και αυτό είναι μια ποιότητα που λίγοι καταφέρνουν να διατηρούν στη βιομηχανία του θεάματος που κανιβαλίζει και πετάει στα σκουπίδια όσους δεν είναι αληθινοί. Εν τέλει η Σπίαρς είναι επιζήσασα ακόμη και αν κάνει lip-sync σε καραόκε (!).

Το "Glory" που στη deluxe έκδοση του αποτελείται από 17 τραγούδια έχει highlights, έχει ρεφρέν που είναι απλά κάποια επιφωνήματα, έχει την Σπίαρς να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα χωρίς να υποδύεται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά την χαρακτηρίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ