ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο 72χρονος Μικ Τζάγκερ δεν είναι έτοιμος να γίνει πατέρας για 8η φορά

Ο 72χρονος Μικ Τζάγκερ δεν είναι έτοιμος να γίνει πατέρας για 8η φορά

Μικ Τζάγκερ δεν ανταποκρίνεται στα συγχαρητήρια που δέχεται από φίλους και θαυμαστές του για την επικείμενη γέννα" αναφέρει σε δημοσίευμα της η Page Six της New York Post. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο δεινόσαυρος των Rolling Stones "δεν νιώθει άνετα με το γεγονός ότι θα γίνει πατέρας σε τόσο προχωρημένη ηλικία".

"Η οικογένεια είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτόν, είναι όμως προβληματισμένος με τη σκέψη ότι, όταν το παιδί θα αρχίσει να παίζει αυτός θα είναι 80 ετών" αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Mικ Τζάγκερ στα 73 του χρόνια περιμένει το όγδοο παιδί του από την 29χρονη σύντροφό του, μπαλαρίνα, Melanie Hamrick. Λίγες εβδομάδες πριν δημοσίευμα της Daily Mirror έκανε λόγο για ειδική συμφωνία με τη σύντροφό του σχετικά με την ανατροφή και το μέλλον του νέου απογόνου του καθώς ο Τζάγκερ δεν προτίθεται να παντρευτεί.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα της Mirror ο Τζάγκερ θα δίνει στη μητέρα του παιδιού 11.400 λίρες το μήνα μέχρι τα 18 του χρόνια. Μέχρι την ενηλικίωση του ο απόγονος του Τζάγκερ θα έχει ήδη το ποσό τον 2.5 εκατομμυρίων λιρών στη διάθεση του ενώ ο τραγουδιστής των Rolling Stones δεσμεύθηκε να της αγοράσει σπίτι, όπου κι αν επιλέξει να ζήσει.

Οικογένεια Τζάγκερ, μια μεγάλη και κοστοβόρα υπόθεση

Ο τραγουδιστής των Rolling Stones έχει ήδη έχει επτά παιδιά από προηγούμενες σχέσεις. Αυτό πρόκειται να αλλάξει τον Ιανουάριο του 2017 όταν και η 29χρονη Αμερικανή μπαλαρίνα Μέλανι Χάμρικ θα φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

O Τζάγκερ έχει τέσσερα παιδιά με την πρώην σύντροφό του Τζέρι Χολ, με την οποία ήταν μαζί για 22 χρόνια.

Είχε προηγηθεί η κόρη του, Τζέιντ, την οποία απέκτησε με την πρώτη σύζυγο του για 8 χρόνια, Μπιάνκα Τζάγκερ αλλά και η Κάρις την οποία έχει αποκτήσει με την τραγουδίστρια Μάρσα Χάντ.

Επιπλέον ο Τζάγκερ απέκτησε πριν από 16 χρόνια τον γιο του Λούκας με το μοντέλο από την Βραζιλία, Λουτσιάνα Χιμένεθ Μόρα.

Ο 72χρονος δεινόσαυρος της ρόκ είναι ενθουσιασμένος σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, «φοβερά υποστηρικτικός» και βρίσκεται στο πλευρό της νέας συντρόφου του.

«Είναι πολύ φωτεινή, έξυπνη, λαμπερή και ξέρει πώς θέλει να ζήσει τη ζωή της. Γνωρίζει καλά την υπέροχη σχέση που έχει με όλα του τα παιδιά ο Μικ Τζάγκερ, και ανυπομονεί ώστε να τον κάνει ξανά πατέρα!» σχολίασε στη The Sun φιλικό του πρόσωπο.

Συνολικά από τα παιδιά του, έχει αποκτήσει πέντε εγγόνια.

MICKJAGGER TREE

Το δέντρο του γόνιμου Μικ: a. Ελίζαμπεθ Τζάγκερ (κόρη), b. Τζέιντ Τζάγκερ (κόρη), c. Μπιάνκα Τζάγκερ (πρώην σύζυγος), d. Τζέρι Χολ (πρώην σύζυγος Τζάγκερ, νυν σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ και e. Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ (κόρη)

Πατέρας σε μεγάλη ηλικία. Τι λένε οι ειδικοί;

Όσο περισσότερο καθυστερεί ένας άντρας την απόκτηση παιδιών, τόσο πιθανότερο είναι να αναπτυχθούν στα σπερματοζωάριά του μεταλλάξεις που θα περάσουν στο αγέννητο παιδί του, προειδοποίησαν Βρετανοί και Ισλανδοί ειδικοί το 2014 σε άρθρο στην επιστημονική θεώρηση «New Scientist».

Στο άρθρο τους οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένας 40άρης πατέρας έχει διπλάσιες πιθανότητες να μεταδώσει στους απογόνους του νοσογόνες γενετικές μεταλλαγές, σε σύγκριση με έναν 20άρη πατέρα κάτι που αποδεικνύει ότι το βιολογικό ρολόι κυλάει αντίστροφα και για τους άντρες.

Επιπλέον σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature» του 2012 δύο χρόνια πριν επιβεβαιώθηκε η συσχέτιση της μεγάλης ηλικίας του πατέρα με τα προβλήματα υγείας στους απογόνους του.

Στην τελευταία αναλύθηκε το DNA 78 γονέων από την Ισλανδία και των παιδιών τους. Εκεί διαπιστώθηκε άμεση συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία του πατέρα και στον αριθμό των μεταλλαγών που έφεραν τα παιδιά του οι οποίες σχετίζονταν με τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και τη σχιζοφρένεια.

spermpic

Η μελέτη έδειξε ότι το 97% των μεταλλαγών στο DNA των παιδιών προέρχονται από τον πατέρα.

«Η κοινωνία παραδοσιακά έδινε μεγαλύτερο βάρος στην ηλικία της μητέρας αλλά ως φαίνεται οι διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός επηρεάζονται περισσότερο από την ηλικία του πατέρα» σχολίασε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κάρι Στέφανσον, πρόεδρος εταιρίας γενετικής με έδρα την Ισλανδία.

«Οι πατεράδες πρέπει να καταλάβουν ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι όταν καθυστερούν την απόκτηση παιδιών» σχολίασε ο δρ Άλαν Πέισι, ειδικός σε θέματα ανδρικής γονιμότητας στη Βρετανία. «Κατανοώ το γιατί πολλά ζευγάρια καθυστερούν την τεκνοποίηση αλλά πρόκειται για μια λάθος επιλογή από βιολογικής πλευράς».

«Η συμβουλή μου προς τους άντρες είναι να κάνουν παιδιά το νωρίτερο δυνατόν και όχι να περιμένουν να φτάσουν τα 50. Η απόφαση αυτή μπορεί να κάνει τη διαφορά για την υγεία των παιδιών τους» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ